Zonne-energie voor energiecoöperaties

GroenLeven ontwikkelt zonneparken als dubbelfunctie en in samenwerking met de omgeving. We gaan samen de energietransitie in. Daarom heeft de regio een belangrijke stem. Omwonenden beslissen mee over de landschappelijke inpassing van de nieuwe zonnebron en profiteren van de opbrengsten: ze krijgen bijvoorbeeld het aanbod om lid te worden van een lokale energiecoöperatie. Lokaal staat centraal. GroenLeven werkt op bestaande zonneparken veel samen met energiecoöperaties, maar bouwt voor hen ook zonneparken.

Energiecoöperatie 

Een energiecoöperatie is opgezet door lokale bewoners rondom een zonnepark. Zij hebben bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen op hun eigen daken of willen op een andere manier bijdragen aan het klimaat. Door lid te worden van een energiecoöperatie kan men profiteren van de poscoderoosregeling. 

Postcoderoosregeling 

Een postcoderoos bestaat uit de postcodes van het gebied rondom het zonnepark en de aangrenzende postcodes. De mensen die hierin woonachtig zijn kunnen zich verenigen in een energiecoöperatie en profiteren van de postcoderoosregeling. Deze regeling houdt in dat de leden van een energiecoöperatie van de overheid korting op hun energiebelasting krijgen. 

Mogelijkheden voor energiecoöperaties

GroenLeven werkt graag samen met energiecoöperaties. Zo realiseren wij diverse zonneparken en zonnedaken voor energiecoöperaties, bijvoorbeeld in Garijp op een vuilstort en op daken in voor Terschelling. Daarnaast bieden wij bij veel van onze zonneparken ruimte voor zonnepalen van energiecoöperaties. Zoals bij het meeste lokale zonnepark van Nederland in Emmen of het grootste coöperatieproject van Zeeland bij ons zonnepark in Middelburg. Wilt graag weten wat wij voor u of uw energiecoöperatie kunnen betekenen? Vul dan uw gegevens in en wij nemen contact met u op! 


Aanvraag indienen: