AgrifirmZon: 100.000 zonnepanelen op 69 boerendaken!

Geplaatst op: 18-09-2018

In de eerste ronde van AgrifirmZon, het zonnepanelenproject van Agrifirm, is voor 69 leden en klanten van Agrifirm SDE-subsidie aangevraagd. Al deze aanvragen zijn gehonoreerd. Op de boerendaken zullen nu rond de 100.000 zonnepanelen geplaatst worden. De tweede inschrijvingsronde voor AgrifirmZon loopt nog tot 15 oktober 2018.

Veel belangstelling tweede ronde
Met AgrifirmZon kunnen leden en klanten van Agrifirm zonnepanelen op hun daken plaatsen, zonder te hoeven investeren. Ze verhuren hun dak aan GroenLeven, die daar zonnepanelen plaatst en ontvangen zelf een huurvergoeding per paneel. Voor de zonnepanelen vraagt AgrifirmZon subsidie aan bij de SDE-regeling (Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie) van de Rijksoverheid. Voor de tweede ronde van AgrifirmZon is alweer veel belangstelling. Ruim 70 geïnteresseerde leden en klanten hebben zich hiervoor al aangemeld. Inschrijven voor de tweede ronde kan nog tot 15 oktober 2018.

Over AgrifirmZon
Alle leden van Agrifirm met een dakoppervlakte van minimaal 1.000 vierkante meter kunnen in principe meedoen aan AgrifirmZon. Een plat of hellend dak maakt niet uit, maar de daken moeten wel op het zuiden, oosten of westen gericht zijn. Leden ontvangen van GroenLeven een vergoeding voor de verhuur van hun dak. Met de opgewekte groene stroom kan Agrifirm in de eigen energiebehoefte in Nederland voorzien. Rond de 300 tot 400 deelnemers met elk 1.000 zonnepanelen (dus zo’n 400.000 panelen) is voldoende om het netto elektriciteitsverbruik van de Agrifirm productielocaties in Nederland te vergroenen.

De installatie, aansluiting, financiering, garantie en onderhoud zijn de verantwoordelijkheid en voor rekening van GroenLeven. Ook de subsidieaanvraag voor de SDE-regeling (Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie) van de Rijksoverheid neemt GroenLeven voor z’n rekening. In een later stadium kunnen de leden de zonnestroom ook terugkopen voor hun eigen energiegebruik, tegen aantrekkelijke voorwaarden. Zo hebben leden rechtstreeks groene stroom van hun eigen dak. Ook is het voor leden en klanten van Agrifirm mogelijk om de zonnepanelen direct aan te schaffen of te kopen gedurende de huurperiode.

Lees hier meer over AgrifirmZon