Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

Bijzondere les op Dag van Duurzaamheid

Geplaatst op: 10-10-2019

Op de Dag van de Duurzaamheid hadden kinderen uit groep 8 van basisschool OBS de Wijzer uit Beneden-Leeuwen een bijzondere les bij de zonnebron. Projectleider Wiebren Santema van GroenLeven gaf de kinderen uitleg over zonne-energie. Vervolgens vertelde wethouder Ton de Vree waarom duurzaam wonen en leven zo belangrijk is. De kinderen stelden volop vragen. Ton de Vree: ‘Mooi om te zien dat deze kinderen al zo bezig zijn met milieu en klimaat. Deze les helpt ook weer bij het bewust worden van het belang’.

Tot slot had Groenleven een mooie symbolische actie op deze dag van de duurzaamheid. De kinderen mochten namelijk samen met wethouder Ton de Vree de zonnebronnen met grote stekkers aansluiten. Zonne-energie creëren we namelijk voor een schonere wereld voor hen en toekomstige generaties.

GroenLeven realiseerde eerder dit jaar twee zonnebronnen in Beneden-Leeuwen, die voldoende stroom opwekken voor 1.700 huishoudens. De groene energie die wordt opgewerkt is voldoende voor ruim een kwart van de inwoners van gemeente West Maas en Waal.

De Dag van de Duurzaamheid is een jaarlijks evenement die in het leven is geroepen om de urgentie en noodzaak van het met elkaar verduurzamen aan te kaarten. Door het hele land zijn verschillende acties opgezet om aandacht te vragen voor de klimaatverandering.