Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

Biolease en GroenLeven werken samen om de energietransitie te versnellen

Geplaatst op: 28-06-2019

Biolease en GroenLeven, marktleider in grootschalige zonne-energie, bieden gezamenlijk een breder pakket aan financieringsvormen aan voor ondernemers met interesse in zonne-energie. Voor Biolease betekent het partnerschap een betrouwbare partij voor de lange termijn, die de gefinancierde zonnesystemen kan leveren. Erik Brouwer, directeur van Biolease, vertelt dat het niet ophoudt met enkel de levering van de panelen. 'Wij bieden als Biolease een totaalconcept dat past bij de werkwijze van GroenLeven. Hierbij wordt de dakeigenaar ontzorgd, zowel qua service en onderhoud als bij de financiering. Uitgangspunt hierbij is dat de opbrengsten van de panelen en subsidies de kosten dekken en een goed rendement bieden voor de dakeigenaar.'

Op dit moment worden nagenoeg twee opties in de zakelijke markt van zonnesystemen gebruikt. Het kopen of het verhuren van het dakoppervlak. Bij koop is de eigenaar in eerste instantie aangewezen op zichzelf, dat vraagt kennis, deskundigheid en kapitaal. De nieuwe optie is lease, waarbij het zonnesysteem in het geval van Biolease en GroenLeven zichzelf financiert. Er is geen eigen inbreng nodig waardoor het bedrijf werkkapitaal en leencapaciteit beschikbaar houdt. Daarbij verduurzaamt de onderneming zonder investering en de opgewekte energie kan collectief verkocht worden wat de opbrengst veelal ten goede komt.

Met de aanvullende oplossing voor de markt bieden GroenLeven en Biolease hun klanten een totaaloplossing, waarbij de klant een goede afweging kan maken tussen de drie opties (huur, lease ne koop) in relatie tot het rendement en risico. Met deze 100 % financieringsoplossing kan de energietransitie op het dak versneld worden. De oplossing is geschikt voor middelgrote en grote daken van ondernemingen met een minimale oppervlakte van 1.500 m2.

Voor bedrijven en instellingen die groene energie produceren, heeft de overheid de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) ingesteld. Biolease en GroenLeven kunnen deze subsidieaanvraag verzorgen. Na de toekenning van de subsidie kiezen klanten de best passende financieringsoptie. Daarna wordt het systeem vakkundig geïnstalleerd. Verduurzamen kan hierdoor snel en eenvoudig.