De hippische sector en GroenLeven
zorgen voor zonne-energie op het manegedak

Geplaatst op: 09-09-2019

De hippische sector en GroenLeven slaan de handen ineen om de zonne-energierevolutie op het manegedak te versnellen. Met de samenwerking willen zij manegehouders helpen te verduurzamen.

Manegedak-eigenaren kunnen via GroenLeven hun dak, indien geschikt, verhuren voor zonnepanelen of de zonnepanelen zelf kopen of leasen. Door dit ruime aanbod aan aanschafmogelijkheden wordt het realiseren van zonne-energie op manegedaken erg toegankelijk. GroenLeven heeft veel ervaring in het bouwen van grootschalige zonnedaken. Zo werkt GroenLeven onder andere samen met FrieslandCampina en Agrifirm om daar de daken van melkveehouders en agrariërs te voorzien van zonne-energie.


‘Er zijn in Nederland 650 daken van binnenmaneges van KNHS verenigingen, daarnaast is er nog een veelvoud aan commerciële paardensport-accommodaties. Het zou mooi zijn als een groot deel daarvan bruikbaar blijkt voor zonnepanelen installaties. Een mooie stap op weg naar verduurzaming van de paardenhouderij,’ aldus Marlies Reibestein, lid van het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie.