GroenLeven behaalt VCA-P certificering

Geplaatst op: 03-06-2021

GroenLeven heeft de VCA-P certificering behaald. Het VCA-P certificaat is gericht op bedrijven die risicovolle werkzaamheden in de petrochemische (waarin GroenLeven zelf niet actief is), en overige complexe industrieën uitvoeren, waar nog strengere eisen op het gebied van veiligheid gelden. Voor GroenLeven geldt het certificaat voor de werkzaamheden bij het aanleggen en onderhouden van zonne-energieinstallaties op land, water en grootschalige agrarische en industrieel/zakelijke daken. 

Kwaliteit, veiligheid en milieu staan centraal bij GroenLeven. Daarom is het behalen van het VCA-P certificaat een belangrijke mijlpaal. Het geeft aan waar GroenLeven voor staat: groot denken, goed doen. Goed doen betekent niet alleen goed zijn voor onze omgeving, de samenleving, mensen, natuur en het milieu, maar ook onze werkzaamheden goed en op een kwalitatief hoogstaand niveau uitvoeren.   

Vorig jaar behaalde GroenLeven al als eerste grootschalig zonne-energiebedrijf de accreditatie voor de ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu) certificeringen. ISO is dé wereldwijd erkende norm op het gebied van kwaliteits- en milieumanagement. 

Lees hier meer over onze ISO-certificeringen. 

Klimaatdoelstellingen 
Het kwalitatief goed opleveren van zonnebronnen en zonnedaken is van groot belang in de energietransitie. Het houdt de overgang naar duurzame energiebronnen betaalbaar, zorgt voor draagvlak en houdt de snelheid in de transitie. Dit is van essentieel belang om de klimaatdoelstellingen te halen. GroenLeven loopt voorop als het gaat om kwaliteit en werkt ook nauw samen met Holland Solar, haar partners en verzekeraars om het opleveringproces continu te verbeteren en duidelijke richtlijnen te vormen.