GroenLeven en BayWa r.e. plaatsen 7 megawattpiek aan zonnepanelen bij Goodman

Geplaatst op: 10-11-2021

GroenLeven en BayWa r.e. hebben van Goodman de opdracht gekregen voor de plaatsing van 7 megawattpiek aan zonnepanelen op het dak van het Alblasserdam Logistics Centre. Het is het grootste zonnedak tot nu toe dat GroenLeven zal realiseren.

Het zonnedak van 33.300 vierkante meter is straks zo’n 5 voetbalvelden groot en is voor beide bedrijven de grootste dakgebonden zonnepaneelinstallatie.

1.500 volt
Het montagesysteem novotegra, ontwikkeld door BayWa r.e., garandeert de optimale benutting van het dakoppervlak. Het platdakmodel van de pv-installatie zorgt namelijk voor de beste belastingverdeling en voor een hoge montagesnelheid dankzij de click-fitfunctie. Om de energieopbrengst te optimaliseren, wordt voor een spanningsklasse van 1.500 volt gekozen.

Lien Standaert, countrymanager Goodman van België en Nederland, over het project: ‘Ons doel is om tegen 2025 wereldwijd 400 megawattpiek aan zonnepaneelinstallaties te installeren op onze daken, waarvan bijna een kwart op het Europese vasteland. Op die manier zorgen we ervoor dat onze gebouwen volledig kunnen voorzien in de operationele energiebehoeften van onze klanten en ondersteunen we hen bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Het zonnedak op het Alblasserdam Logistics Centre is een van de vele duurzaamheidskenmerken van dit distributiecentrum. Deze installatie zal veel meer energie opleveren dan nodig voor onze klanten in het pand. De overtollige groene energie wordt direct teruggeleverd via het net en lokaal beschikbaar gemaakt voor particuliere verbruikers.’