GroenLeven en BayWa r.e. bundelen hun krachten

Geplaatst op: 15-03-2018

GroenLeven, marktleider in Nederland in het ontwikkelen van grootschalige zonnedaken en zonneparken, en BayWa r.e. gaan een structurele samenwerking aan. Daarmee bundelen de bedrijven hun krachten, kennis en expertise en zetten zij een belangrijke stap dichterbij het behalen van de doelstelling van het Energieakkoord in 2020.

GroenLeven en BayWa r.e. beschikken over hetzelfde DNA: beiden vinden hun oorsprong in de agrarische sector, door boeren te helpen om, op het gebied van energie, duurzamer te ondernemen. Met de wereldwijde ervaring die BayWa r.e. heeft in het realiseren van hernieuwbare energie en de kennis die GroenLeven heeft van de Nederlandse markt ontstaat er een zeer succesvolle combinatie.

“We zijn trots op deze structurele samenwerking met een wereldwijd zeer succesvolle organisatie als BayWa r.e.”, aldus Sytse Bouwer, oprichter van GroenLeven. “We beschikken over de grootste zonne-energieportefeuille van Europa en zochten een partner die ons kon ondersteunen in de realisatie hiervan. Ons inziens is BayWa r.e. de enige partij die aan onze eisen en verwachtingen kan voldoen. Er zijn veel overeenkomsten tussen onze bedrijven en onze cultuur en waarden zijn gelijk. GroenLeven heeft een gevestigde naam als marktleider in Nederland en met de toegevoegde kennis en expertise van Baywa r.e. zijn we ervan overtuigd dat onze samenwerking een groot succes gaat worden.” 

Matthias Taft, lid van de Raad van Bestuur van BayWa AG voegt daaraan toe: "We zijn zeer verheugd om samen te werken met GroenLeven. GroenLeven past perfect bij ons. Wij delen dezelfde toewijding en passie voor het bevorderen van hernieuwbare energie in Europa. Gezamenlijk zullen wij het markleiderschap in Nederland de komende jaren verder vergroten.”

Roland Pechtold, algemeen directeur GroenLeven, over de samenwerking: “De rol van GroenLeven in de Nederlandse energietransitie is groot. Onze portefeuille bestaat uit meer dan 800 megawatt aan projecten en we hebben zo’n 2 gigawatt aan zonne-energie in de pijplijn. Het partnership met BayWa r.e. versterkt onze ‘doen is het nieuwe denken’-mentaliteit en zorgt ervoor dat we deze zonne-energieprojecten tot realisatie kunnen brengen. We leveren daarmee een essentiële bijdrage aan de energietransitie en het behalen van de doelstellingen van het Energieakkoord.”

“Geweldig dat we gezamenlijk het marktleiderschap van GroenLeven en de portefeuille aan zonne-energie verder kunnen uitbouwen”, aldus Benedikt Ortmann, Managing Director van BayWa r.e. Solar Projects GmbH. “Beide bedrijven delen dezelfde ambitie om nu en in de toekomst een belangrijke bijdrage te leveren aan de Nederlandse energietransitie. Samen met GroenLeven gaan wij de uitdaging die Nederland heeft op het gebied van hernieuwbare energie aan en willen we hier een significante rol in te spelen."

BayWa r.e.
BayWa r.e. renewable energy GmbH, onderdeel van BayWa AG en met een hoofdkantoor in München, is wereldwijd actief in zonne-energie, windenergie en bio-energie. Als een full-servicepartner met ongeveer 1.300 werknemers en meer dan 25 jaar marktervaring, adviseert en ontwikkelt, implementeert en beheert BayWa r.e. projecten op het gebied van hernieuwbare energie.