GroenLeven en Limburg Cycling slaan de handen ineen

Geplaatst op: 24-11-2020

GroenLeven en Limburg Cycling slaan de handen ineen met een meerjarig partnerschap. Het platform voor de wielersport in Limburg en GroenLeven dat marktleider is in grootschalige zonne-energie gaan een driejarige overeenkomst aan waar de wielersport in Limburg in de breedte van profiteert. 

Onderdeel van de samenwerking is onder andere het financieel ondersteunen van de Limburg Cycling Classics, de Limburgse Wintercompetitie, de Wielerbaan Geleen en de wedstrijdverenigingen TWC Maaslandster, Wcl Bergklimmers en Cycling Team Limburg en het promoten van de wielersport onder de jeugd. 

 Impuls voor de Limburgse wielersport

Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling spreekt van een uniek partnership: “Samen met GroenLeven hebben we goed gekeken hoe we de wielersport in Limburg een impuls gaan geven. Door de gekozen projecten en organisaties is er het hele jaar door zichtbaarheid voor GroenLeven, en wordt de wielersport van topsport tot breedtesport en van Noord- tot Zuid-Limburg ondersteund de komende jaren. Zeker in deze roerige tijden is dit een prachtige en zeer welkome, unieke ontwikkeling”. 

Limburg Cycling wil de provincie Limburg via de wielersport economisch, sportief en maatschappelijk versterken. Gezondheid, zeker ook voor de jonge generatie, speelt hierin ook een grote rol, welke GroenLeven ook een warm hart toedraagt. Maarten de Groot, Manager Marketing & Communicatie van GroenLeven: “We zijn erg trots op deze nieuwe samenwerking, die ervoor zorgt dat we gezamenlijk doorwerken aan een betere, gezondere wereld. Limburg Cycling stimuleert de wielersport en daarmee ook de gezondheid van heel Limburg en zet zich in om de jeugd hierbij te enthousiasmeren. De jeugd is de toekomst, voor zowel de wielersport als voor een duurzamere wereld. Daar werken Limburg Cycling en GroenLeven beide hard aan.”

GroenLeven werkt iedere dag gepassioneerd aan haar missie om de wereld te voorzien van schone energie. Samen met diverse partijen zetten zij stappen om de energietransitie in Nederland waar te maken. De Groot: “GroenLeven is landelijke actief en heeft door heel Nederland meer dan 800 grootschalige zonnedaken en 30 zonnebronnen gerealiseerd. Met dit partnership met Limburg Cycling willen we nog meer laten zien welke unieke mogelijkheden we te bieden hebben op het gebied van zonne-energie. Onlangs hebben we in Limburg al een pilot-zonne-energieinstallatie geplaatst boven zachtfruit, een van onze meest unieke dubbelfuncties.”

GroenLeven-projectmanagers Maarten Kemperman en Marc van de Pol, de gezichten van GroenLeven in Limburg, zijn gemotiveerd om samen met Limburgers bijdrage te leveren aan de energietransitie. Maarten en Marc: “De samenwerking die GroenLeven is aangegaan met Limburg Cycling geven belangrijke thema’s als duurzaamheid een podium in de provincie. Er liggen in Limburg volop kansen om de energietransitie een boost te geven. Als GroenLeven willen we graag “oan de geng” met de Limburgers, gemeenten, de provincie en ondernemers om invulling te geven aan het klimaatakkoord van Parijs met behulp van zonne-energie.”

Partnership GroenLeven en Limburg Cycling

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET GROENLEVEN NIEUWS? SCHRIJF U DIRECT IN EN ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF.