GroenLeven en Plaatselijk Belang Kollum ondertekenen overeenkomst Gebiedsfonds Kollum

Geplaatst op: 24-06-2020

Op dinsdag 16 juni ondertekenden GroenLeven en Plaatselijk Belang Kollum de overeenkomst, die het startschot vormde van het Gebiedsfonds Kollum. Het Gebiedsfonds is opgericht naar aanleiding van de komst van het zonnepark bij industrieterrein Jumaheerd en komt ten goede van de omgeving Kollum.

GroenLeven heeft ten oosten van Kollum, nabij het industrieterrein Jumaheerd, een zonnepark van 7,7 hectare gerealiseerd, bestaande uit ruim 26.500 panelen. Dit staat gelijk staat aan groene stroom voor zo’n 1.500 huishoudens.

Na de bekendmaking van de komst van het park is er gekeken naar hoe inwoners en omwonden kunnen meeprofiteren. In overleg met Plaatselijk Belang Kollum is uiteindelijk gekozen voor een Gebiedsfonds voor omgeving Kollum.

Vanuit het initiatief van het zonnepark is het gebiedsfonds ontstaan en heeft GroenLeven een financiële bijdrage gedaan. Met het Gebiedsfonds kunnen maatschappelijke projecten worden ondersteund in de regio Kollum, zoals duurzame energie bij bijvoorbeeld lokale sportverenigingen, sociaal maatschappelijke doeleinden of samenlevingsactiviteiten.

Ondertekening overeenkomst Gebiedsfonds Kollum

Op de hoogte blijven van het GroenLeven nieuws? Schrijf u direct in en ontvang onze nieuwsbrief.