GroenLeven partner van EnTranCe Groningen en BioSintrum

Geplaatst op: 02-09-2020

De wereld een betere, schone plaats maken met behulp van groene energie doen we niet alleen. Samenwerking en kennisdeling speelt hierin een grote rol. Daarom is GroenLeven onlangs partner geworden van EnTranCe Groningen en BioSintrum in Oosterwolde, kenniscentra voor de duurzame toekomst.

EnTranCe Groningen

Energy Transition Centre, ofwel EnTranCe in Groningen, draagt bij aan een snelle overgang naar schone en betaalbare energievoorziening. In het expertisecentrum komen wetenschappers, studenten, bedrijven, overheden en maatschappelijke instellingen samen om kennis te delen. Niet alleen worden er innovaties ontwikkeld voor de energietransitie, maar ook de regionale kenniseconomie krijgt er een boost van. GroenLeven zal in de proeftuin gebruik maken van een flex-werkplaats, waardoor er GroenLeven gemakkelijk haar expertise kan delen met de jonge talenten van Hanze Hogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, wetenschappers en ondernemingen die hier aanwezig zijn.

Barn Talk EnTranCe

Op woensdag 2 september was Willem Biesheuvel, projectmanager bij GroenLeven aanwezig bij de Barn Talk van EnTranCe. Met de Barn Talks geeft EnTranCe het werkveld een platform om het debat over een van de grootste uitdagingen van onze tijd aan te gaan; de transitie naar een duurzame op schone bronnen gebaseerde energiesamenleving. Helga van Leur, een van de bekendste weervrouwen van Nederland, ging het gesprek met het panel aan over klimaatverandering, de energietransitie en de ontwikkelingen van het afgelopen jaar.

Wilt u het terugkijken? Dat kan tot en met 22 september: bit.ly/kijkterughelga

BioSintrum Oosterwolde

In het BioSintrum in Oosterwolde zal GroenLeven gebruik gaan maken van een werkruimte. Het BioSintrum is het kenniscentrum en de ontmoetingsplaats van onderwijs, bedrijfsleven en overheid op het gebied van de biobased economy in Ooststellingwerf. Het kenniscentrum zelf bestaat uit 80% biobased materialen en is daarmee een van de meest duurzame en innovatieve gebouwen van Europa. Het Biosintrum is onderdeel van het Ecomunitypark, een ecologisch werklandschap waar bedrijven samenwerken met studenten om samen nieuwe slimme ideeën, producten of oplossingen te bedenken voor een duurzame toekomst. 


Kenniscentra

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET GROENLEVEN NIEUWS? SCHRIJF U DIRECT IN EN ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF.