GroenLeven stelt voorbereidende werkzaamheden aan drijvende zonnebron Bomhofsplas op eigen initiatief uit

Geplaatst op: 18-10-2019

GroenLeven werkt volgens ‘groot denken, goed doen’. Dat betekent integer werken en oog hebben voor de omgeving, de samenleving, mensen, natuur en het milieu. Na recente gesprekken met omwonenden heeft GroenLeven besloten om de voorbereidende werkzaamheden aan de drijvende zonnebron op de Bomhofsplas in Zwolle, uit te stellen.

Na een zorgvuldig voortraject en diverse keukentafelgesprekken is recentelijk gebleken dat enkele omwonenden bezwaar hebben tegen de voorbereidende bouwwerkzaamheden. Deze bezwaren neemt GroenLeven serieus. Daarom pauzeert GroenLeven op eigen initiatief deze werkzaamheden vanaf aanstaande maandag 21 okober en gaat zij nogmaals in overleg met deze omwonenden. 

Nederland loopt nu ver achter op zijn doelstellingen op het gebied van duurzame energie. Daarnaast staat in het Klimaatakkoord beschreven dat we in 10 jaar naar 70% hernieuwbare energie moeten, op dit moment is dit 7,4%. De drijvende zonnebron op de Bomhofsplas, die voldoende groene stroom opwekt voor 6.500 huishoudens, levert een belangrijke bijdrage aan het behalen van de doelstellingen.

De dubbelfunctie staat bij deze zonnebron centraal: door zonnepanelen te combineren met een zandwinplas gaat goede grond of natuur niet verloren. Zwollenaren kunnen profiteren van de zonnebron doordat GroenLeven hen participatiemogelijkheden heeft aangeboden. Flora en fauna wordt gestimuleerd door diverse ecologische toepassingen onder de constructie.