Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

GroenLeven trotse hoofdsponsor NK Zonnebotenrace Akkrum

Geplaatst op: 24-04-2019

GroenLeven is trotse hoofdsponsor van de NK Zonnebotenrace in Akkrum. De NK Zonnebotenrace, die plaatsvindt op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni, is opgericht om de technieken die gebruik maken van zonne-energie te versnellen. De teams die strijden om de titel zijn hogescholen en universiteiten die zelf een zonneboot hebben ontwikkeld.

Het hoofdsponsorschap past goed bij GroenLeven. GroenLeven ontwikkelt zonne-energie voor een schonere wereld en een betere toekomst voor onze kinderen. De jeugd heeft de toekomst en daarom enthousiasmeert en stimuleert GroenLeven jongeren die interesse hebben in techniek en zonne-energie. Dit doen wij onder andere door het bouwen van een fieldlab voor het lokale onderwijs bij zonnepark Oranjepoort in Emmen en onze samenwerking met NHL Stenden. Deze filosofie past daarom goed bij het hoofdsponsorschap van de NK Zonnebotenrace.

De NK Zonnebotenrace bestaat dit jaar uit drie klassen. Voor kinderen van basisscholen uit de Gemeente Heerenveen is er de mini solarrace. Zij hebben zelf een mini-solarboot gemaakt. Tijdens de Young Solar doen 35 teams van middelbare scholen uit heel Nederland met een zelfgebouwde solarboot in drie wedstrijden een gooi naar de prijzen. Na de Young Solar start de NK Zonnebotenrace, waar minimaal 20 deelnemers van hogescholen en universiteiten uit heel Nederland strijden om het Nederlands Kampioenschap.

De NK Zonnebotenrace is onderdeel van de Reuzedei in Akkrum. Tijdens deze dag staat duurzaamheid centraal. Het doel van de Reuzedei is om duurzaamheid toegankelijk te maken voor een zo groot mogelijk publiek.