Groenleven werkt met coronamaatregelen verantwoord
verder aan energietransitie

Geplaatst op: 23-03-2020

Niet alleen het dagelijkse leven, maar ook zeker het zakelijke leven krijgt te maken met flinke uitdagingen vanwege het nieuwe coronavirus, COVID-19. GroenLeven werkt ook in deze tijd door aan de energietransitie, die immers niet stilstaat. GroenLeven heeft daarom de nodige maatregelen genomen om het werk verantwoord en veilig uit te voeren. Zo wordt er zoveel mogelijk thuis gewerkt en zijn buiten de nodige aanpassingen gedaan om de werkzaamheden draaiende te houden. 

Veilig en gezond

Het realisatiewerk gaat door, maar er is voorzien in een tal van voorzieningen die het werk veilig en gezond houden. Voor onszelf en voor anderen. De hygiënemaatregelen van het RIVM worden nauwkeurig gevolgd. Frank Oomen, hoofd grootschalige projecten: “In het buitenwerk zijn alle nodige maatregelen getroffen om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. Zo wijzen wij elkaar erop dat we die 1,5 meter afstand ook echt houden en zijn er aanvullende hygiënemaatregelen getroffen, zoals meer (handen-)wasvoorzieningen en het vaker schoonmaken van de bouwketen. Daarnaast mag er met maar maximaal 6 mensen tegelijkertijd geluncht worden, uiteraard ook de afstand in acht nemend.”

Luuk Hofstra, hoofd sales grootschalige zonnedaken voegt hier aan toe: “Er is een ‘handenwasprotocol’ in werking. Op de werkplaats staat een speciale handenwasplaats met desinfecterende zeep, papieren handdoekjes en een vuilniszak. Wat daarnaast zo belangrijk is, is de bewustwording van ons gedrag. We voeren bijvoorbeeld geen gesprekken meer tegenover elkaar, maar op 1,5 meter naast elkaar, zodat eventuele ziekteverwekkers een kleinere kans hebben om bij de gesprekspartner(s) terecht te komen. Verder worden er iedere dag, voordat we starten, ‘health checks’ gedaan. Men wordt gevraagd naar zijn of haar gezondheid en of diegene in contact is geweest met iemand die ziek is. Alleen als de checklist met succes afgerond wordt, mag diegene aan het werk. Opdrachtgevers zijn onder de indruk van de maatregelen die we hebben genomen.”

Goede informatievoorziening is erg belangrijk. Op de werkplaatsen krijgt het personeel een briefing over de maatregelen conform de richtlijnen van het RIVM en hoe daar mee om te gaan tijdens het werk. Met deze maatregelen realiseren we op een verantwoorde manier de energietransitie in uitdagende tijden. 

Op de hoogte blijven van het GroenLeven nieuws? Schrijf u direct in en ontvang onze nieuwsbrief.