Groenleven zet door:
verschillende projecten gestart en opgeleverd

Geplaatst op: 26-03-2020

We bevinden ons in een coronacrisis, maar de energietransitie staat niet stil. Zo werkt GroenLeven, met gepaste maatregelen, hard door aan deze energietransitie. Onlangs startte de bouw van zowel zonnepark Ureterp als zonnepark Hoogegraven. Ook zijn er in de afgelopen periode diverse zonnedaken opgeleverd.

Zonnepark Ureterp

GroenLeven sloeg deze week 'de eerste paal' in de grond bij zonnepark Ureterp. Dit zonnepark is met ruim 12.000 panelen het eerste zonnepark in gemeente Opsterland en wordt omringd door sportvelden. Vanuit het initiatief van het zonnepark ontvangen de sportaccommodaties zonnepanelen, waarmee zij energieneutraal worden. Alle werkzaamheden zijn zo lokaal mogelijk aanbesteed.  

Zonnepark Hoogengraven

Ook is GroenLeven begonnen aan de realisatie van zonnepark Hoogengraven, die bestaat uit ruim 7.800 panelen. Dit park wordt gekenmerkt door de doordachte landschappelijke inpassing, waarbij verschillende soorten beplanting worden aangelegd om het park zo goed mogelijk op te laten gaan in de omgeving. Het kruidenrijke gras wat hier gezaaid wordt is bovendien goed voor de verschillende soorten scharrelvee. Deze zullen op hun beurt op natuurlijke wijze kunnen voorzien in het maaien van het terrein, als alternatief voor machinaal maaien. Op de bouwplaats staat een hybride aggregaat die de bouwplaats grootendeels voorziet van groene energie!

Opgeleverde zonnedaken

Daarnaast zijn er weer verschillende zonnedaken opgeleverd. Zo ontving Maatschap Breukink een mooi bos bloemen na de oplevering van hun zonnedak van ruim 860 panelen. Uiteraard werd er in verband met de huidige coronamaatregelen 1,5 afstand bewaard en werd het schudden van handen vervangen door een duimpje omhoog! Zo werd ook het zonnedak bestaande uit zo’n 860 panelen van familie Verwoerd in Bodegraven opgeleverd en met wat gepaste handelingen gevierd.

Doorzetten

Ondanks dat het openbare- en bedrijfsleven door de coronacrisis te maken krijgen met aanzienlijke uitdagingen, blijft GroenLeven werken aan de energietransitie. De deadlines uit het Klimaatakkoord blijven staan, dus voor GroenLeven blijft het alle hens aan dek om hier goede slagen in te slaan! Ook op aangepaste, verantwoordelijke wijze kunnen wij stevig doorzetten op het pad naar een duurzamere wereld.

Verschillende projecten en opgeleverde zonnedaken

Op de hoogte blijven van het GroenLeven nieuws? Schrijf u direct in en ontvang onze nieuwsbrief.