Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Heerenveen bezoekt GroenLeven

Geplaatst op: 13-03-2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerenveen bracht vandaag een bezoek aan GroenLeven. Zij werden ontvangen door oprichter en directeur Sytse Bouwer en algemeen directeur Roland Pechtold.

GroenLeven, opgericht in 2012, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot marktleider in het realiseren van grootschalige zonnedaken en zonneparken. Daarmee neemt zij een belangrijke positie in de Nederlandse energietransitie in. Afgelopen november werd de snelle groei van het bedrijf beloond met een gouden FD Gazellen Award.

Het college wil graag frequent in contact komen met het lokale bedrijfsleven. Vandaar dat ieder kwartaal een collegebezoek wordt ingepland bij een interessant bedrijf. Zo krijgt het college ‘een kijkje in de keuken’ en brengen het bedrijf en het college elkaar op de hoogte van laatste ontwikkelingen.

Tijdens het bedrijfsbezoek vertelden Sytse Bouwer en Roland Pechtold over GroenLeven en haar ‘doen is het nieuwe denken’-mentaliteit, dat als het fundament geldt voor het succes van het Heerenveense bedrijf. Ontwikkelingen werden met elkaar gedeeld en er werd gesproken over hoe het college en GroenLeven elkaar kunnen helpen en versterken.

Het college was onder de indruk van GroenLeven en de grote rol die zij speelt in de Nederlandse energietransitie. Gezamelijk kijken we terug op een zeer geslaagd bedrijfsbezoek. GroenLeven bedankt het college voor haar bezoek en interesse.