Impact podcast: Regionale Energiestrategieën
met Kristel Lammers, Odile Rasch en Roland Pechtold

Geplaatst op: 17-11-2020

Glenn van der Burg ging afgelopen vrijdag tijdens Impact in gesprek met Kristel Lammers van Nationaal Programma Energiestrategieën, Odile Rasch van Regionale Energiestrategieën Noord-Holland Noord en Roland Pechtold, eindverantwoordelijke van GroenLeven over energiestrategieën.

35 Terawattuur aan hernieuwbare energie op land moet erbij komen in 2030. Dat wil Nederland uit het Klimaatakkoord halen. Dertig regio’s hebben het afgelopen jaar gewerkt aan een eerste uitwerking van een plan om gezamenlijk aan die 35 TWh te komen in een zogenaamd Regionale Energiestrategie. Daarin staat waar en hoe de regio de duurzame stroom gaat opwekken, met welke warmtebronnen de gebouwde omgeving aardgasvrij gemaakt kan worden en welke locaties passen in het landschap.

Het moet maatschappelijk acceptabel en financieel haalbaar zijn. Op 1 oktober van dit jaar hebben alle regio’s een Concept Regionale Energiestrategie (RES) ingediend. Hoe organiseer je nu zo’n regionale energiestrategie, welke partijen zijn daarbij betrokken, hoe is dat proces verlopen, wat ging er goed en wat niet en wat zijn de eerste resultaten? Veel vragen die presentator Glenn van der Burg besprak het met Kristel Lammers, Directeur Nationaal Programma Energiestrategieën, Odile Rasch Programmamanager Regionale Energiestrategieën Noord Holland Noord en Roland Pechtold Algemeen Directeur van GroenLeven, ontwikkelaar van grootschalige zonneparken en zonnedaken.

Beluister hier de podcast:

Impact Podcast NL · #28 - 35 terawattuur hernieuwbare energie erbij in 2030

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET GROENLEVEN NIEUWS? SCHRIJF U DIRECT IN EN ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF.