Kick-off zonneparken West Maas en Waal

Geplaatst op: 11-10-2017

Gisteren, 10 oktober, was de aftrap van de aanleg van twee zonneparken in Beneden-Leeuwen. Wethouder Ton de Vree en projectleider Johan ten Brinke van GroenLeven plaatsten symbolisch het eerste zonnepaneel.

GroenLeven realiseert in de toekomst twee zonneparken in Beneden-Leeuwen. West Maas en Waal stelt hiervoor grond ter beschikking. Het ene perceel ligt tussen de N322 en de Van Heemstraweg. Het andere ligt tussen dezelfde wegen, aan de Zijveld. Beide parken worden landschappelijk ingepast, wat betekent dat er een groenstrook omheen komt.
 
Duurzaamheidsdoelstellingen
De Europese doelstelling op het gebied van duurzame energie is, dat in 2020 14% van het totale jaarlijkse energieverbruik afkomstig is uit duurzame bronnen. De Nederlandse regering heeft daarnaast als doelstelling dat in 2023 16% van het totale energieverbruik afkomstig is uit duurzame bronnen. West Maas en Waal vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen aan genoemde doelstellingen. Zij heeft daarom besloten grond beschikbaar te stellen voor de realisatie van twee zonneparken door GroenLeven. Op deze manier wordt de uitstoot van broeikasgassen tegengegaan.
 
Realisatie zonneparken
In 2018 start GroenLeven met de realisatie van de twee zonneparken. Het streven is de panelen in de zomer van 2018 in gebruik te nemen.