Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

Leerbouwen plaatst bijen- en insectenhotels bij zonnebron Rhoon

Geplaatst op: 14-10-2019

Leerlingen van Leerbouwen hebben, in opdracht van GroenLeven, bijen- en insectenhotels gebouwd en geplaatst bij zonnebron Rhoon. De plaatsing van deze speciale hotels draagt bij aan het verbeteren van de bijenstand en stimuleert de biodiversiteit rondom de zonnebron.

GroenLeven werkt volgens ‘groot te denken, goed te doen’. Dat betekent integer werken en oog hebben voor de omgeving, de samenleving, mensen, natuur en het milieu. Vanuit deze oprechte betrokkenheid heeft GroenLeven Leerbouwen, dat zich richt op het opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gevraagd om bijen- en insectenhotels te ontwikkelen.

De plaatsing van deze hotels zorgt voor het in stand houden van de wilde bijensoort. Bovendien is er ruimte voor de vlinders en motvlinders gecreëerd, die daar kunnen overwinteren. Koos Addens, leermeester bij Leerbouwen over de hotels: “Voor ons is dit een heel mooi project. Je doet toch weer iets nuttigs en je draagt bij aan een beter milieu. En groene stroom doet dat ook. Dat wij op deze manier kunnen bijdragen is alleen maar mooi.”  

Zonnebron Rhoon, gesitueerd langs de A15, levert met bijna 16.000 zonnepanelen genoeg groene stroom voor zo’n 1.300 huishoudens. Omwonenden kunnen van de zonnebron profiteren door zich aan te sluiten bij de Rotterdamse Energie Coöperatie. Het gebied, dat eerder de bestemming als bagger- en slibdepot had, heeft met de komst van de zonnebron een mooie dubbelfunctie gekregen. Nu is daar met de komst van de bijen- en insectenhotels nog een mooie functie aan toegevoegd.