Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

Officiële start aanleg zonnebronnen West Maas en Waal

Geplaatst op: 27-06-2019

Op 24 juni was de officiële start van de aanleg van twee zonnebronnen in Beneden-Leeuwen. Wethouder Ton de Vree en Roland Pechtold van GroenLeven boorden de “eerste” paal de grond in voor de zonnebron. GroenLeven verwacht dat de bronnen binnen 3 maanden gereed zijn. De groene energie die wordt opgewekt is voldoende voor ruim een kwart van de inwoners van West Maas en Waal. Wethouder Ton de Vree: ‘Goed dat het eindelijk zo ver is! Zo zetten we toch weer een mooie stap naar een duurzaam West Maas en Waal’.

Zonnebronnen Beneden-Leeuwen

GroenLeven realiseert de twee zonnebronnen in Beneden-Leeuwen. Het ene perceel ligt tussen de N322 en de Van Heemstraweg. Het andere ligt tussen dezelfde wegen, aan de Zijveld. West Maas en Waal stelt hiervoor grond ter beschikking. ‘Wij zijn trots dat deze twee zonnebronnen straks genoeg stroom opwekken voor een kwart van het aantal huishoudens van gemeente West Maas en Waal. Complimenten voor de gemeente die hiermee een flinke stap zet in de energietransitie’, aldus Roland Pechtold, eindverantwoordelijke van GroenLeven.

Omvang en aanzicht zonneparken

De westelijke bron beslaat een oppervlakte van 3,75 ha. Het oostelijke is 4,3 ha. De parken kunnen zo’n 1.700 huishoudens van elektriciteit voorzien. Beide worden landschappelijk ingepast, wat betekent dat er een groenstrook omheen komt. De panelen worden op lage staanders geplaatst, van 1 meter hoog. De constructie wordt met palen in de grond bevestigd. Tussen de rijen komen looppaden die ingezaaid worden met gras.