Peter Paul Weeda en Frank Oomen naar GroenLeven

Geplaatst op: 06-05-2019

GroenLeven heeft Peter Paul Weeda en Frank Oomen aangetrokken. Beiden zijn afkomstig van Eneco. Peter Paul treedt in de rol van COO toe tot de directie, die bestaat uit Roland Pechtold (CEO) en Siebren Zijlstra (CFO). Christof Thannbichler die voorheen de functie van COO bekleedde keert terug bij partner BayWa .r.e. uit München. Frank Oomen zal leiding geven aan de afdeling grootschalige zonne-energieprojecten.

Peter Paul Weeda heeft veel ervaring in de energiesector. Zo was hij, tot de overstap naar GroenLeven, vanaf 2011 Director Solar in Nederland en het Verenigd Koninkrijk bij Eneco Generation & Storage. Daarvoor bekleedde Weeda binnen Eneco diverse functies en werkte hij onder andere bij KPMG Consulting en Nolan, Norton & Co.

Frank Oomen was voor zijn komst Managing Director Wind Operations bij Eneco. Daar was hij onder andere verantwoordelijk voor de realisatie en operatie van windparken in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Ook werkte Oomen bij SSE Renewables en Bosch.

CEO Roland Pechtold over komst Weeda en Oomen
“Wij zijn zeer verheugd met de komst van Peter Paul naar GroenLeven. Peter Paul heeft een indrukwekkende staat van dienst in de duurzame energie, specifiek zonne-energie, en meer dan 25 jaar internationale ervaring op het gebied van technologische innovatie, strategie en business development. Daarmee is hij een geweldige toevoeging aan ons directieteam.

Ook ben ik heel blij met de komst van Frank. Met Frank hebben wij een doorgewinterde manager binnen gehaald die veel strategische en operationele ervaring heeft in de ontwikkeling van duurzame energieprojecten in Nederland en het buitenland. Daarmee is Frank een echte aanwinst voor GroenLeven.

De komst van Peter Paul en Frank geeft aan dat we als GroenLeven het goede aan het doen zijn en echt het verschil kunnen maken in de energietransitie. Niet voor niets beschikken wij over de grootste zonne-energieportefeuille van Europa van 1,4 gigawatt. Peter Paul en Frank kunnen met hun ervaring en expertise in duurzame energie GroenLeven naar een nog hoger plan tillen. Ik ben trots dat we hen aan ons hebben kunnen binden.“

Peter Paul Weeda en Frank Oomen over hun overstap naar GroenLeven
Peter Paul: “Geweldig hoe GroenLeven de laatste jaren de zonne-energiemarkt heeft veroverd. Met een gezonde dosis verstand en tomeloze energie wordt hier met passie gewerkt aan de duurzame toekomst. De werkwijze van GroenLeven spreekt mij aan: zonne-energie creëren met de regio en altijd op zoek zijn naar het dubbelgebruik van een locatie, zoals hier bij het parkeerterrein van het TT Circuit in Assen. Creativiteit en innovatie staan daarbij centraal. Ik heb er zin in om een stevige bijdrage te gaan leveren aan de groeiende rol van GroenLeven in de energietransitie van Nederland.”

Frank: “GroenLeven heeft de afgelopen jaren bewezen dat we in Nederland echt de energietransitie kunnen inzetten door actie te ondernemen. Ik heb bijgedragen aan de opkomst van (offshore) windenergie in Nederland en zie daarin nu veel raakvlakken met GroenLeven dat nu aan het begin staat van de zonne-energierevolutie. Er staat een geweldig team dat zich met hart en ziel inzet voor een schonere toekomst voor onze kinderen. Daar krijg ik energie van!”