Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

Reactie op artikel 'Wildgroei zonneparken vraagt regie'

Geplaatst op: 29-11-2017

'Wildgroei van zonneparken in Drenthe vraagt regie'

In een artikel van 28 november spreekt de Natuur en Milieufederatie Drenthe haar zorg uit over ‘cowboys’ die bezig zijn met ‘ratrace’ om grondposities en SDE om grote zonneparken te ontwikkelen. Zij zijn op zoek naar snelle winsten en houden geen rekening met de omgeving.
 
GroenLeven deelt in deze zorgt. Onzorgvuldigheid van marktpartijen die niet rekeninghouden met het landschap en de leefomgeving en de ‘ratrace’ om grondposities zorgen ervoor dat zonneparken in een slecht daglicht komen te staan. Feit is dat zonneparken nodig zijn om onze energiedoelstellingen (14% duurzame energie in 2020) te halen, zoals ook in het artikel wordt aangegeven. Bij GroenLeven vinden we dat zonneparken gerealiseerd moeten worden vanuit People, Planet en Profit.

De ontwikkeling van een zonnepark gaat altijd in samenspraak met de omgeving. GroenLeven luistert naar alle betrokkenen, denkt mee, gaat in gesprek en acteert op de uitkomsten daarvan om te zorgen voor zoveel mogelijk betrokkenheid en draagvlak. We werken zoveel mogelijk met partners uit de regio waardoor de regio profiteert en zorgen voor een juiste landschappelijke inpassing in samenspraak met de omgeving. Dat dit een goede aanpak is wordt bevestigd voor onze ervaring: 8 van de 11 zonneparken in Nederland zijn door GroenLeven realiseert met oog voor en in samenspraak met de omgeving.