Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

Roland Pechtold versterkt GroenLeven

Geplaatst op: 19-01-2018

GroenLeven breidt haar huidige directieteam, bestaande uit Sytse Bouwer en Margriet Bolink, uit met Roland Pechtold. Met de toetreding van Roland Pechtold als algemeen directeur staat er een stevig fundament om de groeiambitie die GroenLeven heeft te verwezenlijken.

De komst van Roland Pechtold past bij het ambitieniveau dat GroenLeven nastreeft. De afgelopen jaren heeft GroenLeven een indrukwekkende groei doorgemaakt, die in 2017 onder andere werd beloond met een gouden FD Gazellen Award. Met zijn uitgebreide ervaring binnen Shell en Spencer Stuart en als CEO van corporates Argos en Vandervalk+degroot is GroenLeven ervan overtuigd dat zij met Roland Pechtold deze groei kan continueren en de volgende stap kan zetten.

Directeur Sytse Bouwer over Roland Pechtold
“Wij zijn als GroenLeven heel trots dat Roland toetreedt tot de directie van ons prachtige bedrijf. Roland heeft als bestuurder zijn sporen verdiend en kan ons helpen om de volgende stap te zetten in ons jongensboek. Roland kan als geen ander structuur aanbrengen in onze organisatie, welke constant bewaakt moet worden bij een snelle groei. Daarnaast heeft Roland een groot netwerk wat voor ons tal van nieuwe kansen biedt. Wij denken met Roland een topper te hebben binnengehaald. Dit past in onze ambitie: wij willen bij de top van Nederland horen. Niet alleen in woorden, maar ook in daden. Daarom is dit voor ons een mooie en logische stap.”

Roland Pechtold over zijn stap naar GroenLeven

“Met mijn ervaring in de energiesector vind ik het een geweldige uitdaging om met GroenLeven de energietransitie aan te gaan. De rol van GroenLeven in deze energietransitie is al groot. Zij heeft een indrukwekkende en hard groeiende portefeuille van momenteel meer dan 800 megawatt. GroenLeven realiseert ook daadwerkelijk: 9 van de 12 zonneparken in Nederland heeft zij gebouwd. Ik ben onder de indruk geraakt van het team en wat zij hebben gerealiseerd door een optimale klantfocus te hebben. De ‘doen is het nieuwe denken’-mentaliteit springt hierbij in het oog: waar velen twijfelen, praten of denken, doet GroenLeven en komt zij haar afspraken na. De ervaring die ik heb opgedaan bij grote organisaties wil ik gebruiken om, samen met het team, het stevige fundament dat er nu ligt verder uit te bouwen. Ik ben blij dat ik deel uit mag gaan maken van het jongensboek GroenLeven.”