Samen

Geplaatst op: 24-12-2019

Het afgelopen jaar stond in het teken van het Klimaatakkoord. Nederland loopt ernstig achter op haar duurzaamheidsdoelen, maar staat met het Klimaatakkoord in de startblokken om de doelen van 49% CO2-reductie in 2030 en 95% in 2050 te realiseren. Helaas zorgen hindernissen, zoals in elke transitie, voor een uitdagende start.

Vooral aan het Nederlandse elektriciteitsnet zal moeten worden gewerkt om de te realiseren hernieuwbare energie aan te kunnen. In grote delen van Noord-Nederland zit het net nu al ‘op slot’. Dat betekent een enorme vertraging. Een kink in de kabel. Aangepaste beleidskaders, innovatieve oplossingen, digitalisering en nieuwe en extra kabels zijn nodig om de energietransitie echt in te zetten.

Deze energietransitie is van en voor ons allemaal, én de generaties na ons. Overheden, netwerkbedrijven, ondernemers, kennisinstellingen en bewoners; iedereen zal met de energietransitie te maken krijgen. Hindernissen moeten we dan ook samen oplossen. Over onze eigen schaduw heenstappen en elkaar de hand geven. Alleen dan creëren we een schonere toekomst voor onze kinderen, hun kinderen en hun kinderen. Waarom moeilijk doen als het samen kan.

‘We don’t inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.’

Op de hoogte blijven van het GroenLeven nieuws? Schrijf u direct in en ontvang onze nieuwsbrief.