Selectie sc Heerenveen opent grootste zonnedak van Nederland

Geplaatst op: 08-02-2017

Samenwerking Home Center en GroenLeven
‘GroenLeven heeft het project van begin tot eind perfect begeleid en uitgevoerd’, vertelt Home Center Wolvega eigenaar Piet Kapenga. ‘Een belangrijke stap hierin was de SDE (stimulering duurzame energie) subsidie die GroenLeven voor ons heeft aangevraagd en die in 2015 werd toegekend. Toen konden we echt goed van start.’
 
De stroom wordt voor een deel door de Friese woonboulevard zelf gebruikt. Een ander deel wordt beschikbaar gesteld aan de bezoekers van Home Center en, uniek in Nederland, niet-bezoekers die hun elektrische auto of E-bike geheel gratis kunnen opladen. Er zijn maar liefst 72 oplaadpunten voor elektrische auto’s aanwezig. Voor E-bikes zijn in totaal 44 oplaadpunten beschikbaar. Het grootste deel van de stroom wordt aan het net terug geleverd, hierdoor kunnen zo’n 1200 gezinnen ook thuis profiteren van de groene stroom.
 De selectie van sc Heerenveen heeft donderdag 9 februari bij Home Center in Wolvega de opening van het grootste zonnedak van Nederland verzorgd. Het zonnedak is door hoofdsponsor GroenLeven geplaatst en wekt met maar liefst 15.000 zonnepanelen bijna 4 megawatt aan duurzame stroom op.

Trots
Voor Kapenga is duurzaamheid een belangrijk item: ‘We zijn het aan de wereld en toekomstige generaties verplicht om echt aan duurzaamheid te werken. Stilzitten is geen optie. Het was een behoorlijke klus, maar het is gelukt. Ik ben ongelofelijk trots op wat we met elkaar, ook in nauwe samenwerking met de enthousiaste mensen hier uit de regio, bereikt hebben!’

In augustus 2016 werd GroenLeven hoofd- en shirtsponsor van de Friese voetbalclub sc Heerenveen. Ook Home Center is één van de sponsors van deze ambitieuze voetbalclub uit het Noorden. Friese nuchterheid, spirit en ambitie is wat de drie partijen met elkaar gemeen hebben. Zo is bijvoorbeeld de Noorse middenvelder Morten Thorsby zeer bevlogen waar het gaat om duurzaamheid en is hij enthousiast over het feit dat sc Heerenveen frequent participeert in duurzame projecten.
 

Op de hoogte blijven van het GroenLeven nieuws? Schrijf u direct in en ontvang onze nieuwsbrief.