Siebren Zijlstra en Mel Kroon naar GroenLeven

Geplaatst op: 02-10-2018

GroenLeven heeft Siebren Zijlstra en Mel Kroon aangetrokken. Zijlstra treedt in de rol van CFO toe tot de directie, die bestaat uit Roland Pechtold (CEO) en Christof Thannbichler (COO). De voormalige CEO van TenneT Mel Kroon, zal als strategisch adviseur GroenLeven bijstaan in de Nederlandse energiestransitie. GroenLeven, dat sinds april een samenwerking heeft met BayWa r.e. uit München, meent met deze twee zwaargewichten uit de Nederlandse energiewereld, volledig toegerust te zijn om deze transitie te versnellen.

Siebren Zijlstra CFO GroenLeven
Als Hoofd Strategie, M&A en Business Development bij TenneT, is Zijlstra de laatste tien jaar een drijvende kracht geweest achter de groei en ontwikkeling van TenneT. Ervaring deed Zijlstra eerder op als corporate finance adviseur bij PricewaterhouseCoopers en investeerder bij Babcock & Brown.

Mel Kroon strategisch adviseur GroenLeven
GroenLeven kan, naast de toetreding van Zijlstra tot de directie, trots melden dat Mel Kroon strategisch adviseur van het bedrijf uit Heerenveen wordt. Kroon werd in 2002 CEO van TenneT. Onder zijn leiding ontwikkelde TenneT zich tot een toonaangevende onderneming in de Noordwest-Europese elektriciteitsmarkt met 21 miljard balanswaarde en 4.000 werknemers. Kroon nam onlangs na 16 jaar afscheid van TenneT en gaat GroenLeven voorzien van strategisch advies.

CEO Roland Pechtold over Siebren Zijlstra en Mel Kroon
“Geweldig dat we ons hebben kunnen versterken met zowel Siebren Zijlstra als Mel Kroon. Het geeft aan dat we met GroenLeven het goede aan het doen zijn en echt het verschil maken. Ik ben erg verheugd dat Siebren toetreedt tot het directieteam. Siebren heeft ontzettend veel ervaring in de energiewereld en heeft een ongekend enthousiasme voor duurzame energie. Met deze kennis en ervaring van financiën, regelgeving, controle, strategie, nieuwe digitale verdienmodellen en organisatieontwikkeling is Siebren een echte aanwinst voor GroenLeven en het directieteam.”

“Het is daarnaast voor GroenLeven een voorrecht dat Mel Kroon toetreedt tot onze adviesraad. Het is indrukwekkend wat Kroon, onder andere als CEO van TenneT, heeft neergezet. Met Mel halen we de nestor van de energiewereld in huis die met zijn ongeëvenaarde ervaring en kennis ons kan helpen om de volgende stap te zetten. Ik ben dan ook ontzettend trots dat Mel voor GroenLeven heeft gekozen en ons versterkt als strategisch adviseur.”