Siebren Zijlstra treedt terug als CFO van GroenLeven, maar blijft als adviseur verbonden aan de marktleider in zonne-energie

Geplaatst op: 01-09-2021

Na drie jaar de rol van Chief Financial Officer van GroenLeven te hebben vervuld en daarvoor twee jaar als strategisch adviseur voor de marktleider in zonne-energie te hebben gewerkt, treedt Siebren Zijlstra op 1 september 2021 terug. Zijlstra blijft betrokken als adviseur bij GroenLeven. Ewoud Helmholt, huidig manager Finance bij GroenLeven, zal vanaf 1 september de rol van Siebren als CFO overnemen.

Siebren Zijlstra: “Meer dan drie jaar heb ik met ongelooflijk veel plezier en passie voor GroenLeven gewerkt. Gezamenlijk hebben we GroenLeven geprofessionaliseerd en het marktleiderschap uitgebouwd. Én met resultaat: GroenLeven alleen levert al 2% van het Klimaatakkoord. Dat maakt mij trots! Er staat een geweldig bedrijf en een gemotiveerd team, dat klaar is voor de volgende fase die bij Ewoud in de juiste handen is. Ik laat GroenLeven niet helemaal los en ben blij om als adviseur betrokken te blijven bij deze mooie organisatie.”

Roland Pechtold: “Wat Siebren de afgelopen jaren bij GroenLeven heeft neergezet is ongekend. Niet alleen als CFO, maar ook als inspirator met rake uitspraken: ‘Als je als bedrijf niet iets doet aan een wereldprobleem, heb je geen bestaansrecht’. Die diepe overtuiging van Siebren heb ik bij GroenLeven écht mogen ervaren. Met zijn passie en enthousiasme voor het goede doen en voor een duurzame toekomst heeft hij GroenLeven verder gebracht en geprofessionaliseerd. We zijn hem dan ook zeer dankbaar voor zijn enorme bijdrage en zijn blij dat hij aan ons verbonden blijft. Ook ben ik blij dat we met Ewoud Helmholt een uitstekende, nieuwe CFO hebben gevonden voor GroenLeven. Ewoud beschikt over ruime ervaring en expertise op de gebieden van financiën en control en heeft een sterke affiniteit met ICT en HR. Met zijn analytisch en oplossend vermogen, creativiteit en bovenal enthousiasme en positieve energie is hij de juiste opvolger in deze fase van het bedrijf.”

Ewoud Helmholt: Geweldig dat ik GroenLeven als CFO verder mag helpen aan haar missie: de wereld voorzien van schone energie. Ik ben Siebren erg dankbaar voor het stevige fundament en het goede team dat er staat. Ik zie er naar uit om GroenLeven op een pragmatische wijze verder te professionaliseren en te laten groeien. Daarbij is het een prettige gedachte dat Siebren met zijn expertise als adviseur betrokken blijft.