Tweede groep gestart met opleiding monteur zonnepanelen

Geplaatst op: 07-05-2019

Gisteren is een tweede groep van 15 gemotiveerde mannen gestart met de opleiding monteur zonnepanelen. De opleiding is een initiatief van GroenLeven en Leerbouwen waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid tot zonnepanelenmonteur. Wanneer de opleiding bij Leerbouwen succesvol wordt afgerond gaan zij samen met GroenLeven werken aan de energietransitie.

Nieuwe zonnepanelenmonteurs
De kandidaten worden in Groningen in 3 maanden klaargestoomd door een professionele praktijkopleider. Tijdens de opleiding komen zij in aanraking met alle facetten van het installeren van zonnepanelen. Zo leren zij over de verschillende type daken, het verstevigen van daken, het aanbrengen van montagemateriaal, het installeren van zonnepanelen en de constructies voor grootschalige zonne-energieprojecten.

Groot succes
De opleiding tot zonnepanelenmonteur is een groot succes. Vorige week is de eerste groep die is opgeleid gestart op diverse zonne-energieprojecten van GroenLeven. Zij ondertekende eind april hun contract bij GroenLeven. “Mijn leven zag er hiervoor niet goed uit, door deze opleiding en het contract zie ik weer kansen voor mijn toekomst”, zei toen één van de mannen.

Het goede doen
Het project met Leerbouwen past goed bij GroenLeven. Roland Pechtold, CEO GroenLeven: “Wij willen oprecht het goede doen. Samen met Leerbouwen geven we hier op een prachtige manier invulling aan. Ik ben ontzettend trots op het feit dat de eerste groep mannen die de opleiding succesvol hebben afgrond nu onze collega’s zijn. Daarnaast vind ik het geweldig dat een nieuwe groep deze stap maakt en samen met ons de energietransitie wil gaan versnellen. Een mooi voorbeeld van een duurzame toekomst voor iedereen.”

Opleiding op maat
"Door de goede samenwerking met GroenLeven kunnen wij op maat opleiden", aldus Hendrik van der Sluis van Leerbouwen. Je ziet dat na het volgen van de opleiding men naadloos aan de slag kan gaan in het werkveld op alle vlakken. Denk hierbij aan het monteren van panelen tot aan het creëren van een veilige werkomgeving. Zo zorgen we samen voor een duurzame toekomst!