Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

Zonnepanelen op het hoofdgebouw van zwembad de Leewal
Kanaalstreek

Geplaatst op: 26-04-2021

Krant Kanaalstreek - Het zwembad de Leewal in Exloo ligt uitnodigend te wachten op de eerste bezoekers. Nog even geduld, media mei kan weer een verkoelende duik worden genomen.

In opmaat naar de opening worden uiteenlopende werkzaamheden verricht. Met man en macht wordt geklust om de laatste puntjes op de i te zetten. En het ziet er nu al prachtig uit!

Twintig zonnepanelen

Binnenkort wordt ook begonnen met het plaatsen van 20 zonnepanelen op het hoofdgebouw van het zwembad. Met dank aan het bedrijf GroenLeven dat de panelen heeft aangeboden, inclusief een aanzienlijk geldbedrag waarmee Wiebren Santema van GroenLeven 'de kosten van de verduurzaming voor zijn rekening neemt'.

De zonnepanelen zijn vanmiddag in aanwezigheid van onder meer wethouder Niek Wind van de gemeente Borger-Odoorn overhandigd door Wiebren Santema aan directeur/bestuurder Henk Smit van zwembad de Leewal.

GroenLeven

GroenLeven is met de voorbereiding gestart voor de aanleg van het zonnepark, Exloosche Landen bij Exloo.

Zowel GroenLeven als de gemeente Borger-Odoorn vinden het belangrijk dat de mens, de natuur en de maatschappij mee kunnen groeien en profiteren van de duurzame ontwikkelingen van de regio. Daarom is een omgevingsfonds opgericht voor Exloosche Landen.

Het geld uit dit fonds wordt ingezet voor initiatieven die bijdragen aan de sociaal-maatschappelijke projecten of verduurzaming van het dorp Exloo. Gedurende zeven jaar wordt jaarlijks een bedrag van 50.000 euro beschikbaar gesteld.

Het plaatsen van de zonnepanelen aan het zwembad in Exloo staat los van het omgevingsfonds. Zie het maar als een extra cadeautje.

Dit is een artikel dat geplaatst is in de krant Kanaalstreek op 20 april 2021, door Paul Abrahams


Overhandiging eerste zonnepaneel