Zonnepark Woldjerspoor officieel geopend!

Geplaatst op: 22-09-2017

Donderdag 21 september is het door GroenLeven aangelegde zonnepark Woldjerspoor aan de Duinkerkenstraat in Groningen officieel in gebruik genomen. Met 43.000 zonnepanelen is dit voor Nederland het eerste zonnepark van deze omvang dat op een voormalige vuilstort werd aangebracht. Zonnepark Woldjerspoor produceert jaarlijks 12 megawatt, genoeg energie voor ongeveer 3.500 huishoudens.

Het nieuwe zonnepark kwam er op initiatief van Afvalbeheer Regio Centraal Groningen (ARCG), Provincie Groningen en Groenleven en transformeert een lastig in te zetten locatie tot een onuitputtelijke bron van duurzame energie. Het park werd op 21 september in gebruik genomen, in aanwezigheid van gedeputeerde Nienke Homan, wethouder Joost van Keulen namens alle ARCG-gemeenten (Bedum, Groningen, Grootegast, Haren, Leek, Marum, Ten Boer, Zuidhorn), Hans van den Brug van Groenleven en wethouder Mattias Gijsbertsen namens de gemeente Groningen. Dit onder leiding van ceremoniemeester Jan Douwe Kroeske.
 
Kennis delen
De initiatiefnemers willen de kennis die ze opdeden voor en tijdens de bouw van dit zonnepark delen. Het bouwen van een zonnepark op een voormalige vuilstort vraagt om tal van oplossingen die op andere locaties niet aan de orde zijn. Vuilverwerkingsbedrijf Noord-Groningen in Usquert gaat gebruik maken van deze mogelijkheid bij het realiseren van een nieuw zonnepark. Zo kunnen ook op andere locaties vuilstorten op een duurzame manier gebruikt worden.
 

Op de hoogte blijven van het GroenLeven nieuws? Schrijf u direct in en ontvang onze nieuwsbrief.