Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

Zonnige toekomst voor nieuwe zonnepanelenmonteurs

Geplaatst op: 01-05-2019

Vandaag is de eerste werkdag bij GroenLeven voor elf kersverse zonnepanelenmonteurs. Deze voormalig werkzoekenden hebben als eerste het opleidingstraject van GroenLeven en Leerbouwen succesvol doorlopen en zijn vandaag gestart bij diverse zonne-energieprojecten.

Zonnige toekomst
Vorige week in Heerenveen. Elf Groningse mannen luisteren aandachtig naar Siebren Zijlstra van GroenLeven. Hij vertelt over een duurzame samenleving met groene energie. Zonne-energie is één van de belangrijkste hoofdrolspelers in de energietransitie. Nieuwe vakmensen zijn hard nodig om deze duurzame projecten in ons land te realiseren. Na dit welkomstwoord ontvangen de elf het certificaat monteur zonnepanelen én zetten zij hun handtekening onder het arbeidscontract van GroenLeven.

Meer kansen en goede vooruitzichten
De opleiding bestond uit drie maanden theorie in combinatie met het leren in de praktijk. Zo leerden zij over verschillende soorten daken, het aanbrengen van montagemateriaal, het installeren van zonnepanelen, het verstevigen van daken en de constructies voor zonneparken. Dit is de eerste groep die deze opleiding heeft gevolgd. “Mijn leven zag er hiervoor niet goed uit, door deze opleiding en het contract zie ik weer kansen voor mijn toekomst”, aldus één van de mannen.

“Zo mooi kan een samenwerking zijn!”
Directeur Roland Pechtold van GroenLeven is trots: “GroenLeven wil oprecht het goede doen. Samen met Leerbouwen geven we daar een geweldige invulling aan. In een markt waar een ernstig tekort is aan technici, hebben we zelf deze groep enthousiaste en gemotiveerde jongens die werkzoekend waren, opgeleid tot zonnepanelenmonteur. Nu gaan zij ons helpen met het realiseren van de energietransitie!” Volgens Hendrik van der Sluis, coördinator bij Leerbouwen, is het prachtig om te zien hoe deze leerlingen gegroeid zijn: “Om deze ontwikkeling vanaf het begin tot het einde mee te maken vind ik prachtig. Zo mooi kan een samenwerking zijn!”

1000-banenplan
Daar sluit Michel Dammer, projectleider Kansrijkberoep.nl en accountmanager bij Werk in Zicht, zich volledig bij aan: “Dit is top. Elf man aan het werk en een tweede groep is onderweg. Deze monteurs hebben nu allemaal gegarandeerd een baan voor langere tijd. Het bewijs dat het 1000-banenplan werkt en samenwerken loont. De vraag naar nieuwe monteurs in de energietransitie blijft. Werkzoekenden kunnen zich daarom nog steeds aanmelden.“