Zwollenaren profiteren van drijvende zonneparken GroenLeven

Geplaatst op: 16-11-2018

Zwollenaren kunnen op verschillende manieren profiteren van de twee drijvende zonneparken die GroenLeven gaat aanleggen in de Bomhofsplas en de Sekdoornplas.

Alle inwoners van Zwolle kunnen mee investeren in de vorm van ZonneDelen. Begin volgend jaar start lokale energiecoöperatie Blauwvinger Energie samen met ZonnepanelenDelen.nl een campagne om belangstellenden te informeren. Geïnteresseerden kunnen zich nu al vrijblijvend hier melden.

Directe omwonenden van de plassen kunnen via GroenLeven tegen kostprijs zonnepanelen aanschaffen en GroenLeven maakt per opgewekte MWh een bedrag over naar een nog te vormen fonds voor de Zwolse energietransitie. Blauwvinger Energie kan uit dit fonds een bijdrage tegemoet zien voor hun inspanningen om de Zwollenaren te betrekken bij de zonneparken.

Deze afspraken sluiten naadloos aan bij visie van de Energiegids. In de gids heeft gemeente Zwolle vastgelegd dat plannen voor grootschalige opwekking van schone energie moeten bijdragen aan sociale en economische doelen van Zwolle.