Ga naar homepage

© 2023 groenleven.nl

Zonnepanelen in natuur

GroenLeven en overheden

Samen creëren we groene energie

In Nederland hebben we ambitieuze klimaatdoelstellingen die de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Om deze te behalen hebben we niet alleen elkaar nodig, maar ook draagvlak bij iedereen die een bijdrage kan leveren.

De werkwijze van GroenLeven is erop gericht om enerzijds zo veel mogelijk participatie te realiseren bij de bouw van innovatieve energieoplossingen. Anderzijds zijn we kennispartner op het gebied van multifunctioneel ruimtegebruik voor zon op het land. Zo zorgen we er samen voor dat we zonne-energie nog beter faciliteren.

Opening van drijvend zonnepark op Lippe Gebriëlsplas nabij Ureterp

Gezamenlijk geluid laten horen

Als marktleider hebben we de capaciteit om een substantiële bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen. Dat geeft ons ook de mogelijkheid om ons eigen geluid te laten horen en onze visie op de energietransitie te delen. We willen daarmee anderen inspireren, zodat we de handen ineen kunnen slaan als kennispartners. We gaan dan ook graag in gesprek met gemeenten, provincie en de landelijke politiek. Zo kunnen we samen concrete invulling geven aan de doelen zoals ze bijvoorbeeld omschreven worden in de Regionale Energiestrategieën (RES).

Samen werken aan zonne-energie

Een mooi voorbeeld van samen werken aan zonne-energie is het werkbezoek van afgevaardigden van het CDA, bestaande uit leden van de Statenfractie, gedeputeerden en wethouders. Zij brachten een bezoek aan de drijvende zonnebron in Tynaarlo.

De drijvende zonnebron in Tynaarlo is gerealiseerd op een zandwinplas van Roelofs B.V. Deze en bestaat uit 23.000 zonnepanelen, die genoeg groene stroom opwekken voor zo’n 2.300 huishoudens. Het ontwikkelen van drijvende zonnebronnen past bij de filosofie van GroenLeven: zonne-energie creëren als dubbelfunctie op daken, parkeerplaatsen, vuilstorten, industrieterreinen en dus water.

Agnes Mulder

Geweldig hoe Roelofs en GroenLeven hier ondernemerschap en leiderschap tonen met het realiseren van een drijvend zonnepark. We hebben een flinke uitdaging als het gaat om de energietransitie en dit is echt hoe het moet: op een innovatieve manier duurzame energiebronnen creëren zonder daarvoor het landschap te gebruiken. Ik ben trots dat dit unieke park in mijn provincie drijft.’
Agnes Mulder, Lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA
drijvend zonnepark tynaarlo

De drijvende zonnebron in Tynaarlo is onderdeel van Nationaal Consortium Zon op Water. Dit is een platform waarin 35 overheden, kennisinstellingen en bedrijven samenwerken aan concrete projecten, met als doel: 2 gigawatt aan drijvende zonne-energie in 2023.

Veel gegeven antwoorden

Hoe kom ik in contact met GroenLeven?
Je kunt in contact komen met GroenLeven op diverse manieren. Vraag bijvoorbeeld een vrijblijvend adviesgesprek aan op de website, vind ons op onze social mediakanalen of bezoek ons op ons hoofdkantoor in Leeuwarden. Een telefoontje of email kan natuurlijk ook. Bezoek onze contactpagina voor meer informatie.
Waar kan ik GroenLeven vinden?
GroenLeven heeft haar hoofdkantoor in Leeuwarden, aan de Lange Marktstraat 5-7. Maar naast dit hoofdkantoor heeft GroenLeven nog een aantal locaties waar gewerkt wordt aan de energietransitie. Zo hebben we locaties in Heerenveen, Oosterwolde, Utrecht en Eindhoven.
Welke diensten biedt GroenLeven?
Voor het ontwikkelen van zonne-energie, windenergie en opslagtechnieken neemt GroenLeven je het proces van A tot Z uit handen. Van het voortraject met vergunningen en subsidies tot realisatie, onderhoud en monitoring; GroenLeven geeft je energie.

Samenwerken met GroenLeven?

Schroom niet om ons een bericht te sturen. We gaan graag in gesprek.

Industriedak