GroenLeven is marktleider in
drijvende zonneparken

GroenLeven is marktleider in het realiseren van drijvende zonneparken. Zo hebben wij al meerdere drijvende zonneparken opgeleverd, waaronder het grootste drijvende zonnepark van Europa in Zwolle op de Sekdoornse Plas. 

Dubbelfunctie

GroenLeven wil als marktleider in zonne-energie blijven innoveren en is continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om duurzame energie op te wekken. Daar is een drijvend zonnepark een prachtig voorbeeld van. Door zandwinplassen en andere binnenwateren te combineren met zonnepanelen wordt de inzet van bruikbare oppervlakte voor duurzame energie vermeden. Dit sluit aan bij onze filosofie: zonne-energie creëren als dubbelfunctie op daken, parkeerplaatsen, vuilstorten, industrieterreinen en dus water.

Unieke constructie voor een drijvend zonnepark

Na uitgebreid en wereldwijd onderzoek heeft GroenLeven besloten zelf een drijvend systeem te ontwikkelen. Dit innovatieve systeem bestaat uit een doorgerekende en duurzame constructie die zorgt voor veel stabiliteit, flexibiliteit en rendement. 

Flora en fauna

Het systeem maakt gebruik van speciale panelen die licht doorlaten, lichtstraten en ook tussen de panelen zit ruimte. Op deze manier blijft licht zoveel mogelijk het water raken. Bovendien worden de zandwinplassen nooit volledig bedekt met zonnepanelen, zodat er voldoende ruimte overblijft voor flora en fauna.

Impressies drijvende zonneparken