Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

GroenLeven en Univé
voor Duurzame Zekerheid

GroenLeven is zonne-energiepartner van Duurzame Zekerheid, het energieconcept van Univé. Met Duurzame Zekerheid gaat de coöperatie de daken van haar zakelijke leden asbestvrij maken. GroenLeven voorziet deze daken daarna van zonnepanelen. De duurzame energie die het dak opwekt, wordt geleverd aan leden van Univé.

Een asbestdak is voor een ondernemer een financiële uitdaging. Een asbesthoudend bedrijfspand is lastig te verkopen, dus is sanering een van de weinige maar kostbare opties. Daarnaast is het afsluiten van een verzekering van een asbestdak lastig. Door het dak asbestvrij te maken en te verduurzamen door hier zonnepanelen op te installeren, biedt Duurzame Zekerheid een totaaloplossing voor de ondernemer. Daarnaast wordt er meteen ook een steentje bijgedragen aan een andere uitdaging: de energietransitie.

Zonnepanelen cruciaal voor het succes van Duurzame Zekerheid in de praktijk. “Niet alleen vanwege de bijdrage aan de energietransitie, maar het zonnedak maakt dat we tegen een marktconforme prijs de gewonnen energie kunnen aanbieden aan leden in de omgeving. Op deze manier kunnen we de investering die Duurzame Zekerheid vergt realiseren en kunnen we een asbestdak saneren zonder dat het de ondernemer financieel raakt", aldus Ellen Peper, Univé.