Ga naar homepage
058-799 0000
tot 17.00
Zonnedak bergbezinkbassin Weert

Zonnedak bergbezinkbassin Weert

Opdrachtgever Gemeente Weert
Locatie Weert
Grootte 2.000 - 5.000 panelen
Status Afgerond
Ontwerp
Vergunningen
Realisatie
Levering

Weert is een duurzame energiebron rijker: de gemeente kreeg een zonnedak van GroenLeven boven haar gemeentelijk bergbezinkbassin. De ruim 2.500 zonnepanelen van deze bron wekken genoeg groene stroom op voor zo’n 200 huishoudens. Goed nieuws voor het milieu en de omwonenden, en bovendien een primeur. De zonnebron in Weert is namelijk de allereerste locatie waar zonnepanelen worden gecombineerd met een gemeentelijk bergbezinkbassin. Een mooie dubbelfunctie dus!

Zonnedak bergbezinkbassin Weert regionale verduurzamingsplannen

Unieke constructie

De constructie waar de panelen op staan is uniek. GroenLeven heeft deze zelf speciaal ontwikkeld. De staalconstructie die de zonnepanelen draagt staat op palen, die in de grond naast de bergbezinkbak geplaatst zijn. Zo belasten de panelen de constructie van de bak zelf niet en is er geen kans op schade aan het bergbezinkbassin.

De zonnepanelen zitten in speciale modules vast op het dak, dankzij aannemers Sujo Bouw en Infra BV. De modules zijn van tevoren in de fabriek samengesteld. Op de bouwlocatie zijn deze met een kraan op het dak geplaatst met een speciaal kliksysteem. Dit is ook goed voor de veiligheid: zo hoeft men niet meer op hoogte te werken. Daarnaast verhoogt het systeem de efficiëntie en snelheid en wordt er constante kwaliteit geleverd.

Zonnedak bergbezinkbassin Weert

Weert energieneutraal 2040

Het project is een goed voorbeeld van hoe bedrijfsleven en overheid samen een duurzame toekomst kunnen creëren. De gemeente Weert wil in 2040 energieneutraal zijn. De komst van deze zonnebron is een mooie eerste stap naar deze groene ambitie.

Bijzonderheden

  • Dubbelfunctie: zonnedak boven functioneel bergbezinkbassin
  • Unieke zelf ontwikkelde constructie
  • Prachtige samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid
Opening zonnedak bergbezinkbassin Weert

Gerelateerde projecten