Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

Zonnedak Skûtsjemuseum

GroenLeven heeft op een dakdeel van het Skûtsjemuseum een zonnedak gerealiseerd van 24 zonnepanelen. Het gebouw, wat ontworpen is naar een klassiek 'skûthûs', voorziet met de zonnepanelen voor het eigen elektriciteitsverbruik.

Architectuur

De architectuur van het pand van het museum is klassiek. Naast de oudhollandse dakpannen op het ene dakdeel liggen nu de futuristische zonnepanelen op een ander deel. Geschiedenis en de toekomst komen samen in dit pand. Het nieuwe zonnedak is onderdeel van een verbouwing waar het Skûtsjemuseum zich de afgelopen periode op gestort heeft.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

GroenLeven heeft de zonnepanelen gedoneerd aan het museum, waar ruim 50 vrijwilligers werken. Het museum heeft het installatiewerk laten verzorgen door een lokale partij. Maatschappelijk ondernemen zit dan ook in het DNA van het museum: de organisatie wil, net als GroenLeven, het goede doen en een steentje bijdragen aan een betere wereld.

Lees ook:

Het zonnedak van: het Skûtsjemuseum in Eernewoude - Harm de Vlas, voorzitter van het Skûtsjemuseum, aan het woord over dit mooie project


Zonnedak Skûtsjemuseum