Ga naar homepage
Zoeken

© 2024 groenleven.nl

zonnepark flierbelten
Eerste grote zonnebron Twenterand

Zonnepark Flierbelten

Locatie Den Ham-Vroomshoop
Grootte 10.000 - 20.000 panelen
Status Afgerond
Ontwerp & vergunningen
Realisatie
Levering
Onderhoud & monitoring

De gemeente Twenterand in Overijssel vergroent, dankzij zonnepark Flierbelten van GroenLeven. Dit zonnepark is de eerste grote zonnebron van de gemeente. Het installeren van zoveel zonnepanelen is een belangrijke stap voor de duurzame ambities van de gemeente. Dit zonnepark vind je aan de Flierdijk in het dorp Den Ham-Vroomshoop. Met 15.000 zonnepanelen wekt de zonnebron schone energie op voor zo’n 1.600 huishoudens. Flierbelten is niet alleen een groen project, maar ook een lokaal project. GroenLeven heeft de zonnebron samen met een aantal bedrijven uit de regio gerealiseerd. Een duurzame energiecentrale voor de omgeving en dóór de omgeving dus.

zonnepark flierbelten

Natuurlijke inpassing 

Om écht groen te zijn moet een zonnepark ook goed in de natuur passen. Logisch, toch? Daarom zetten we nooit zomaar een zonnepark neer zonder te kijken hoe het past in de natuurlijke omgeving. Bij deze zonnebron was dat niet anders. Rondom het park hebben we een aantal elementen toegevoegd om de natuurlijke balans in stand te houden en te stimuleren.

 

Flora en fauna moeten zoveel mogelijk ruimte krijgen om en bij het park. We hebben gekeken hoe we dat in de omgeving van Den Ham-Vroomshoop het beste konden doen. Zo heeft de zonnebron aan de zuidkant een natuurlijke, flauwe oever. Op deze oever hebben we een bloemrijk grasmengsel ingezaaid. Deze begroeiing helpt om de biodiversiteit bij de zonnebron te stimuleren. Op die manier is het zonnepark een positieve invloed op het milieu én de lokale natuur.

Gerelateerde projecten