Ga naar homepage
058-799 0000
tot 17.00
zonnepark middelburg header
Lokale omgeving profiteert

Zonnepark Middelburg

Locatie Middelburg
Grootte >20.000 panelen
Status Afgerond

Middelburg energieneutraal? De stad is goed op weg, met zonnepark Middelburg. Het zonnepark ligt in de stad, achter woonboulevard De Mortiere. GroenLeven heeft hier een zonnepark ontwikkeld dat genoeg groene stroom opwekt voor zo’n 4.500 huishoudens. De Zeeuwse hoofdstad zet hiermee een belangrijke stap naar haar groene ambities: geheel energieneutraal zijn in 2050.

zonnepark middelburg header

Voor de lokale omgeving

Een zonnebron is goed voor het milieu, maar hoe zit het met de lokale omgeving? Is het wel een toevoeging voor de omwonenden? Ja: een deel van het park is ingericht als postcoderoosproject in samenwerking met de Vereniging Zeeuwind, Coöperatie Zonkracht Middelburg en de gemeente. Bewoners van Middelburg kunnen niet altijd zonnepanelen op het dak van hun woning leggen en profiteren op deze manier toch van “eigen” zonnepanelen. In totaal zijn er op het park zo’n 700 zonnepanelen geïnstalleerd voor de coöperatie.

We hebben een aanzienlijk deel van de veertien hectare gebruikt voor een goede landschappelijke inpassing. Medewerkers van de lokale sociale werkplaats hebben onder andere nieuwe waterpoelen aangelegd. Zo blijft er ruimte voor vogels en andere dieren. Een lokale ondernemer maait het zonnepark.

Gerelateerde projecten