Zonnepark TT Assen:
unieke zonnecarport

Bij het TT Circuit in Assen heeft GroenLeven een uniek zonnepark gecreëerd: Zonnepark XXL. De dubbelfunctie staat hierbij centraal: het bestaande parkeerterrein van circa 8 hectare is vergroend en heeft zijn functionaliteit als motorparkeerplaats behouden. Zonnepanelen bieden onderdak aan 14.000 motoren. Het mondiale racecircuit heeft daarmee een absolute wereldprimeur. Dit bijzondere park is ontstaan dankzij de realisatiekracht en samenwerking van GroenLeven, Bovemij, Drentse Energie Organisatie, Tamoil, TT Circuit Assen en ABN AMRO.

Groene stroom voor Tamoil en omgeving TT Circuit

Het, met zonnepanelen, overdekte parkeerterrein biedt ruimte aan 14.000 motoren. Er zijn 21.000 zonnepalen geplaatst die net zoveel stroom opwekken als 2.000 gezinnen verbruiken (5,6 megawatt). De door het park opgewekte energie wordt gebruikt door Tamoil Nederland, TT Circuit Assen en bewoners in de omgeving van het circuit. Dit als onderdeel van de Green Deal met de Provincie Drenthe.

Gerealiseerd met bedrijven uit de regio

GroenLeven heeft dit project gerealiseerd met lokale bedrijven, bedrijven uit de regio. Dit past in de filosofie van GroenLeven. Zo hebben de Mannen van Staal uit Leeuwarden de staalconstructie geleverd en Van der Wiel Infra uit Drachten heeft de grondwerkzaamheden verzorgd. 

Overzicht gegevens 

  • 21.000 zonnepanelen
  • 5,6 megawatt vermogen
  • Staat gelijk aan groene stroom voor zo'n 2.000 huishoudens
  • CO2-reductie door bron: ruim 2.800 ton per jaar

Bijzonderheden

  • Innovatieve en unieke zonnecarport die onderdak biedt aan 14.000 motoren;
  • Directe omgeving van het zonnepark profiteert van de door het zonnepark opgewekte groene stroom;
  • Gebouwd met partners uit de regio.


Uniek zonnepark op TT Circuit Assen

Impressies zonnepark TT Assen