Zonnepark TT Assen:
unieke zonnecarport

Bij het TT Circuit in Assen heeft GroenLeven een uniek zonnepark gecreëerd: Zonnepark XXL. De dubbelfunctie staat hierbij centraal: het bestaande parkeerterrein van circa 8 hectare is vergroend en heeft zijn functionaliteit als motorparkeerplaats behouden. Zonnepanelen bieden onderdak aan 14.000 motoren. Het mondiale racecircuit heeft daarmee een absolute wereldprimeur. Dit bijzondere park is ontstaan dankzij de realisatiekracht en samenwerking van GroenLeven, Bovemij, Drentse Energie Organisatie, Tamoil, TT Circuit Assen en ABN AMRO.

Groene stroom voor Tamoil en omgeving TT Circuit

Het, met zonnepanelen, overdekte parkeerterrein biedt ruimte aan 14.000 motoren. Er zijn 21.000 zonnepalen geplaatst die net zoveel stroom opwekken als 2.000 gezinnen verbruiken (5,6 megawatt). De door het park opgewekte energie wordt gebruikt door Tamoil Nederland, TT Circuit Assen en bewoners in de omgeving van het circuit. Dit als onderdeel van de Green Deal met de Provincie Drenthe.

Gerealiseerd met bedrijven uit de regio

GroenLeven heeft dit project gerealiseerd met lokale bedrijven, bedrijven uit de regio. Dit past in de filosofie van GroenLeven. Zo hebben de Mannen van Staal uit Leeuwarden de staalconstructie geleverd en Van der Wiel Infra uit Drachten heeft de grondwerkzaamheden verzorgd.