SDE subsidie voor
zonne-energie

Om de ontwikkeling van zonne-energie en andere duurzame energie heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de SDE subsidie in het leven geroepen. De SDE subsidie richt zicht op bedrijven en organisaties die duurzame energie willen ontwikkelen met biomassa, geothermie, water, wind (land, meer en waterkering) en zonne-energie. 

Verandering SDE subsidie dit jaar

Dit jaar 2020 is de SDE subsidie regeling veranderd. De SDE subsidie regeling is verbreed, met de insteek het reduceren van CO2, waardoor meer duurzame technieken in aanmerking komen voor de subsidie. De naam is dan ook veranderd van SDE+ naar SDE ++. In september dit jaar gaat de SDE++ regeling open. Het is de verwachting dat de overheid van de huidige twee subsidierondes per jaar naar één subsidieronde per jaar zal gaan.

Hoe werkt SDE subsidie 

De SDE subsidie is een exploitatiesubsidie. Dat betekent dat aan de hand van de hoeveelheid door zonnepanelen of andere energiebronnen opgewekte groene energie subsidie wordt uitbetaald. De kosten van het opwekken van groene energie zijn nu vaak nog hoger dan de kosten van fossiele energie. De SDE subsidieregeling vergoedt daarom het verschil tussen de marktprijs van de geleverde energie en de kostprijs van de duurzame energie. Door deze subsidie is het mogelijke om duurzame energie volgens rendabele businesscases te realiseren. 

Om in aanmerking te komen voor SDE subsidie voor zonnepanelen of andere duurzame energiebronnen moet men zich inschrijven tijdens openstellingrondes van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor de SDE subsidie. In deze opstellingsrondes kan er ingeschreven worden op een bepaalde hoogte van de SDE subsidie in verschillende fases. Elke openingsronde worden de SDE subsidie bedragen verlaagd, ofwel is er minder subsidie mogelijk. De subsidie wordt ingediend via de website van de RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Na indienen worden de aanvragen voor de SDE subsidie door de RVO beoordeeld. Zij checken of de aanvraag volledig en correct is en kijken naar hoeveel SDE subsidie budget er in totaal beschikbaar is om toe te kennen. Staat dit allemaal op groen licht, dan wordt de SDE subsidie toegekend. Na maximaal 13 weken na indienen van de SDE subsidie aanvraag geeft de RVO reactie. 

Heeft u SDE subsidie of wilt u SDE subsidie aanvragen? 

Heeft u SDE subsidie voor het ontwikkelen van een zonnepark of voor zonnepanelen op uw dak en wilt u graag een partner die dit voor u kan verzorgen? Profiteer dan van de kennis en ervaring van GroenLeven. Al meer dan 800 grootschalige daken en meer dan 25 dubbelfuncties hebben wij voorzien van zonne-energie. Wilt u SDE aanvragen voor de ontwikkeling van een grootschalige zonne-energie installatie? Wij vertellen u dan graag meer over de SDE subsidie en de mogelijkheden. Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanvraag indienen:
Formulier beschermd door reCaptcha.