Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

SDE subsidie voor
zonne-energie

Om de ontwikkeling van zonne-energie en andere duurzame energie heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de SDE subsidie in het leven geroepen. De SDE subsidie richt zicht op bedrijven en organisaties die duurzame energie willen ontwikkelen met biomassa, geothermie, water, wind (land, meer en waterkering) en zonne-energie. 

Hoe werkt SDE subsidie 

De subsidie, genaamd SDE++, is een exploitatiesubsidie: producenten van duurzame energie ontvangen een subsidie voor de opgewekte energie. Dit betekent dat de overheid een bedrag per kWh opgewekte stroom aan de producent betaalt. Met zonnepanelen wordt u een duurzame energieproducent en kunt u gebruik maken van de SDE++ regeling.

Om in aanmerking te komen voor SDE subsidie voor zonnepanelen of andere duurzame energiebronnen moet men zich inschrijven tijdens openstellingronde van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor de SDE++ subsidie. De SDE++ regeling wordt één keer per jaar opengesteld. De subsidie wordt ingediend via de website van de RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Na indienen worden de aanvragen voor de SDE subsidie door de RVO beoordeeld. Zij controleren of de aanvraag volledig en correct is en kijken naar hoeveel SDE subsidie budget er in totaal beschikbaar is om toe te kennen. Krijgt dit allemaal groen licht, dan wordt de SDE subsidie toegekend. Na maximaal 13 weken na indienen van de SDE subsidie aanvraag geeft de RVO reactie. 

Heeft u SDE subsidie of wilt u SDE subsidie aanvragen? 

Heeft u SDE subsidie voor het ontwikkelen van een zonnepark of voor zonnepanelen op uw dak en wilt u graag een partner die dit voor u kan verzorgen? Profiteer dan van de kennis en ervaring van GroenLeven. Al meer dan 800 grootschalige daken en meer dan 25 dubbelfuncties hebben wij voorzien van zonne-energie. Wilt u SDE aanvragen voor de ontwikkeling van een grootschalige zonne-energie installatie? Wij vertellen u dan graag meer over de SDE subsidie en de mogelijkheden. Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

SDE++ subsidie aanvragen. U ontvangt vrijblijvend advies en begeleiding van GroenLeven
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens
Formulier beschermd door reCaptcha.