Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

Voorwoord
Eindverantwoordelijke Roland Pechtold

Beste lezers,

Als één van de meest dichtstbevolkte landen ter wereld staan we voor een grote uitdaging: de energietransitie. Op dit moment is Nederland met 8,6 procent duurzaam opgewekte energie in Europa ‘het slechtste jongetje van de klas’. Met de komst van het Klimaatakkoord hebben we ons echter in de startblokken gezet om een inhaalsprint te maken. En dat is nodig, want we merken dagelijks de consequenties van klimaatverandering.  

Hoe ziet ons land eruit na deze inhaalsprint? Het beeld van het toekomstige, duurzame landschap wordt nu vormgegeven in de Regionale Energie Strategieën (RES). Daarbij is het van groot belang om de ruimte die we in ons kleine land hebben efficiënt te gebruiken. Bij GroenLeven vertalen we dit naar dubbelfuncties: zonne-energiebronnen op daken, kassen, parkeerplaatsen, vuilstorten, industrieterreinen en water. Zo geven deze plekken duurzame energie terug aan de wereld, met oog voor de omgeving, de samenleving, mensen, natuur en het milieu. Groot denken, goed doen. 

Door nu de juiste stappen te zetten kunnen we het tij keren. Daarom schijnen we in dit magazine licht op de energietransitie, het Klimaatakkoord en klimaatverandering. Vele erkende specialisten vertellen over de kansen en de uitdagingen, over innovatie en groei, over hun visie op de energietransitie. Geïnspireerd geraakt na het lezen? Schroom dan niet en zet ook die stap in de energietransitie. Alleen samen kunnen we deze waarmaken en de wereld voorzien van schone energie. 

We kunnen er lang over praten, maar doen is beter.

Veel leesplezier,

Roland Pechtold

Eindverantwoordelijke GroenLeven