Zonnecarports van GroenLeven:
innovatief en voordelig

Nederland moet verduurzamen. Onze energievoorziening moet in 2050 nagenoeg duurzaam en CO2-neutraal. Als ondernemer kunt u een grote bijdrage leveren aan deze ambitie. Bijvoorbeeld door te investeren in duurzame zonnepanelen. Maar waar laat u ze als u weinig ruimte hebt? Een zonnecarport is een unieke manier om functionaliteit en duurzaamheid te combineren. U gebruikt de carport als stalling en wekt stroom op via geïntegreerde zonnepanelen. Zo voorziet u uw organisatie gedeeltelijk of zelfs volledig van eigen energie. Breidt u de carport uit met laadpalen? Dan profiteren bezoekers en medewerkers direct van de opgewekte stroom en versterk u uw imago. Bij het aanleggen en onderhouden van zonnecarports komt veel kijken. Werk daarom samen met GroenLeven. Dan regelen we alles voor u en profiteert u elke dag van de zon. Informeer nu naar voordelen van zonnecarports voor uw bedrijf of organisatie. We komen graag naar u toe en laten de mogelijkheden zien. 

Ja, ik wil graag een afspraak maken

Waarom investeren in een zonnecarport?

Nederland verduurzaamt in hoog tempo. Dat moet ook wel, want de CO2-uitstoot moet in 2050 met 95% gedaald zijn ten opzichte van 1990. De overheid speelt bij de essentiële energietransitie een cruciale rol. Zo stimuleert de politiek het bedrijfsleven met subsidies te investeren in duurzame energie. Dit maakt zakelijk investeren in een zonnecarport extra interessant. 

Dit zijn de voordelen van een zonnecarport voor uw bedrijf, organisatie of zorginstelling: 

 • Bespaar op energiekosten
 • Voorzie in uw eigen energiebehoefte
 • Breid zonnecarport uit met praktische laadpalen
 • Geef uw onderneming een verantwoorde, groene upgrade 
 • Koop een zonnecarport voor een vast bedrag per maand
 • Verhuur grond of parkeerterrein en genereer extra inkomsten

GroenLeven is Nederlands marktleider in zonne-energie. We creëren zonnebronnen op plekken die al in functie zijn, zoals daken, vuilstortplaatsen en parkeerplaatsen. Met 800+ succesvol opgeleverde projecten zijn we in Nederland marktleider in zonne-energie. Mogen we uw onderneming ook verduurzamen? 

Ja, ik wil graag meer weten over mijn onderneming verduurzamen

Zonnecarport levert dagelijks gratis stroom op

Als eigentijdse organisatie wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zonnecarports lenen zich daar uitstekend voor. Een zonnecarport is goed voor mens en milieu. U beschermt auto’s en motoren tegen de weerselementen en wekt duurzaam energie op. Zo bespaart u geld en spaart u het klimaat. Een zonnecarport kopen bij GroenLeven heeft diverse voordelen. Allereerst leveren de zonnepanelen elke dag stroom op. Hiermee voorziet u uw bedrijf of organisatie van energie. Te veel opgewekte stroom verkoopt u eenvoudig terug aan uw energieleverancier. Dit levert extra geld op. Verhuur uw grond of uw parkeerterrein voor een grootschalige zonnecarport? Dan ontvangt u per jaar een aantrekkelijke vergoeding per hectare. 

U kunt uw zonnecarport uitbreiden met laadpalen voor elektrische voertuigen. Zo profiteren gebruikers meteen van de opgewekte stroom. Laadpalen verwerken we onopvallend in de constructie. Ook spuiten we de carport desgewenst in de kleuren van huisstijl en voegen we het bedrijfslogo toe. Met een op maat gemaakte zonnecarport geeft u direct een duurzaam visitekaartje af. De zonnepanelen die GroenLeven gebruikt voor zijn zonnecarports zijn onopvallend, sterk en stabiel. We controleren ze 24/7. Zo weet u zeker dat ze altijd optimaal presteren. 

Ziekenhuis Nij Smellinghe wekt jaarlijks ruim 30% van haar stroomverbruik op met 9.000 zonnepanelen van GroenLeven. 5.500 zonnepanelen daarvan zijn verwerkt in een zonnecarport. 

Wilt u ook uw organisatie voorzien van eigen energie uit zonnepanelen? Maak dan direct een afspraak. We komen graag naar u toe en laten de mogelijkheden zien. 

Ja, ik wil graag meer informatie over de mogelijkheden

Investeer in zonnecarport zónder eigen vermogen of onderpand 

GroenLeven is in Nederland marktleider in grootschalige energieprojecten. Honderden bedrijven en instellingen wekken dagelijks hun eigen stroom op met onze zonnepanelen. Volg hun voorbeeld. Dan verlaagt u uw energiekosten, verduurzaamt u uw onderneming en verdient u geld met het terugleveren van stroom. 

Zonnecarport voor MKB en grootbedrijf, dit zijn de opties:

 • Zonnecarport kopen
 • Parkeerterrein verhuren voor een zonnecarport

Koopt u een zonnecarport van GroenLeven, dan nemen we al het werk uit handen. We vragen SDE subsidie voor u aan, regelen vergunningen en installeren de installatie. Sluit u een voordelig onderhoudscontract af? Dan verzorgen we ook het onderhoud en monitoren we 24/7 de prestaties van de zonnepanelen. Zo weet u zeker dat uw zonnecarport jarenlang optimaal presteert. 

Extra inkomsten genereren met uw parkeerterrein kan ook. Verhuur dan uw parkeerterrein voor zonnecarports. Dan realiseren wij de pv installatie en ontvangt u jaarlijks en aantrekkelijke vergoeding per hectare. U loopt geen enkel risico en hebt er geen omkijken naar.

Subsidies voor zonnecarport op parkeerterrein

Er bestaan diverse subsidies om zakelijk investeren in duurzame energie aantrekkelijker te maken. De SDE subsidie is van toepassing bij een zonnecarport. Deze subsidie verlaagt uw energierekening aanzienlijk en geeft extra zekerheid. SDE is een exploitatiesubsidie. Dat betekent dat u subsidie ontvangt voor de duurzame energie die u opwekt. De overheid opent de regeling 2 keer per jaar en kent het subsidiebedrag in 3 fases toe. In de eerste fase is het subsidiebedrag laag en de kans op toewijzing groot. In de laatste fase is het precies andersom. Het subsidiebedrag is het hoogst, maar de kans dat u te laat bent ook. Het is dus zaak om de juiste strategie te kiezen. De ronde waarin u SDE aanvraagt bepaalt het basisbedrag voor de subsidie. De subsidie zelf wordt voor 15 jaar toegewezen. Omdat groene energie steeds goedkoper wordt neemt het basisbedrag jaarlijks af. Daarom is dit hét moment om te investeren in een zakelijke carport. GroenLeven helpt met het aanvragen van SDE subsidie.

Voordelen SDE subsidie voor zonnecarport:

 1. SDE biedt zekerheid. Wordt de subsidie toegekend, dan bent u de komende 15 jaar verzekerd van een vergoeding voor het opwekken van energie.
 2. Bij toekenning van SDE subsidie geldt het basisbedrag van het jaar van aanvraag voor de totale exploitatie.
 3. GroenLeven heeft veel ervaring in het aanvragen van SDE subsidie. We stemmen de biedingsstrategie volledig af op uw situatie. Dit zorgt voor de meeste kans op succes en het hoogste basisbedrag.
 4. Met een zonnecarport met SDE subsidie wekt u voordelig uw eigen duurzame energie op. Dit is financieel aantrekkelijk en goed voor het milieu.

Verduurzaam de wereld met zonnecarport van GroenLeven

Een zonnecarport van GroenLeven draagt bij aan de essentiële energietransitie waar Nederland voor staat. Bovendien verduurzaamt u uw organisatie en bespaart u geld. En er zijn meer voordelen.

 • Geïntegreerde laadpalen bieden klanten, bezoekers en medewerkers extra comfort. Bovendien is het goed voor uw reputatie en uw merkwaarde. 
 • Uwe unieke zonnecarport is gemaakt van robuust roestvrijstaal. Desgewenst personaliseren we hem met bedrijfskleuren en logo’s. 
 • GroenLeven is ISO 9001 en ISO14001 gecertificeerd. We volgen de strengste milieu-eisen en leveren de hoogste kwaliteit. 
 • Hoe groot of klein uw parkeerterrein ook is, er zijn vrijwel altijd mogelijkheden voor zonnepanelen. We inventariseren de mogelijkheden graag voor u. 
 • Van ontwerp en subsidie-aanvraag tot realisatie en onderhoud: u hebt er geen omkijken.
 • GroenLeven is typisch Fries: oprecht, nuchter en eerlijk. U weet precies wat u aan ons hebt. 

Benieuwd hoeveel u kunt besparen met een zonnecarport?

We komen graag naar u toe en laten de mogelijkheden zien. 

Veelgestelde vragen Zonnecarports

Wat zijn de voordelen van een zonnecarport?
Kan ieder parkeerterrein overkapt worden met zonnepanelen?
Wie bepaalt hoe een zonnecarport eruit komt te zien?
Is er een bouwvergunning nodig voor een zonnecarport?
Kan men gebruik blijven maken van het parkeerterrein tijdens de bouw?
Wie doet het onderhoud van de zonnecarport?
Ja, ik wil graag meer informatie over een zonnecarport op mijn locatie
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens
Formulier beschermd door reCaptcha.