Zonnecarport parkeerterrein:
praktisch en duurzaam

Je wilt als organisatie je bedrijfsvoering verduurzamen. Zonnepanelen zijn daarvoor ideaal. Maar waar plaats je ze? Een mogelijkheid waar je waarschijnlijk niet direct aan denkt is als dak boven een parkeerterrein. Door je parkeerterrein te transformeren in een zonnecarport wek je je eigen energie op. Bij het realiseren van een zonnecarport op een parkeerterrein komt veel kijken. Praktisch en juridisch. GroenLeven regelt alles. Van subsidieaanvraag tot ontwerp en van realisatie tot onderhoud. Zo krijgt je parkeerterrein een ideale tweede functie als zonnecarport. En geef je duurzame energie terug aan de wereld. Wil jij ook geld besparen en verdienen met zonne-energie? Onderzoek dan de mogelijkheden van een zonnecarport op je parkeerterrein. We komen graag naar je toe en laten de mogelijkheden zien. 

Ja, ik wil graag een afspraak maken

Waarom investeren in een zonnecarport op je parkeerterrein?

Nederland staat voor een ongekende uitdaging. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam en CO2-neutraal zijn. De overgang naar een duurzame energievoorziening is belangrijk om klimaatverandering tegen te gaan. Met zonne-energie lever je een grote bijdrage aan het verduurzamen van Nederland. Investeer je als bedrijf of organisatie in duurzame energie, dan heb je recht op interessante subsidies. Dit maakt zakelijk investeren in een zonnecarport op je parkeerterrein extra interessant. 

Voordelen zonnecarport op je parkeerterrein: 

 • Vergroen parkeerplaatsen
 • Bespaar op energiekosten
 • Loop voorop in verduurzaming
 • Vergroot je naamsbekendheid en versterk je imago
 • Geef je onderneming een verantwoorde, groene upgrade 
 • Koop, lease of huur een zonnecarport of verhuur je parkeerterrein

GroenLeven creëert zonnebronnen op plekken die al in functie zijn, zoals een dak, vuilstort of parkeerterrein. Met 800+ succesvol opgeleverde projecten zijn we in Nederland marktleider in zonne-energie. Zullen we samen de wereld verduurzamen. 

Ja, ik wil graag verduurzamen

Loop voorop in verduurzaming met solar carport 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt steeds belangrijker. Het maakt je organisatie toekomstbestendig, laat je merkwaarde stijgen en vergroot betrokkenheid van medewerkers. Klimaatneutraliteit is bij MVO een belangrijke pijler. Met een zonnecarport op je parkeerterrein geef je je organisatie een verantwoorde, groene upgrade. De carport combineert het comfort van een overdekte parkeergelegenheid met het opwekken van energie. Zo bespaar en verdien je geld, ontzie je het klimaat en geef je invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wil je je zonnecarport uitbreiden met laadpalen voor elektrische voertuigen? Dan kan dat ook. Afhankelijk van het type zonnecarport verwerken we laadmogelijkheden onopvallend in de constructie. Zo ontstaat er één aantrekkelijk geheel en profiteren bezoekers direct van de opgewekte stroom. Je maakt lokaal het verschil en zorgt voor een positief imago. 

Klaar voor de toekomst met zonnecarport

Met een zonnecarport op je parkeerterrein wek je niet alleen je eigen energie op. Je levert ook een bijdrage aan duurzame mobiliteit. Er rijden al veel elektrische auto’s rond en dit worden er alleen maar meer. Met een zonnecarport met laadpalen ben je klaar voor de toekomst. Een parkeerterrein transformeren tot zonnecarport gaat niet vanzelf. Hier gaat vaak een traject van maanden en soms zelfs jaren aan vooraf. Daarom is dit hét moment om te investeren. GroenLeven neemt alle werkzaamheden voor je uit handen. Van de subsidie-aanvraag tot het bouwplan en van installatie tot onderhoud. Dankzij interessante financieringsmogelijkheden en aantrekkelijke subsidies is een solar carport uiterst betaalbaar. Zo zijn onze zonnecarports 100% verzekerbaar en financierbaar. Wil je parkeerterrein verhuren voor een carport met zonnepanelen? Dat kan ook en je ontvangt elke maand een interessante vergoeding. Vergroot ook je inkomsten uit groene stroom, verminder CO2-uitstoot en profileer je als duurzame organisatie. Maak nu een afspraak met een van onze experts >>>

Solar carport op parkeerterrein biedt talloze voordelen

Met een zonnecarport op je parkeerterrein profiteer je van diverse voordelen. Allereerst leveren de zonnepanelen dagelijks stroom op. Hiermee kun je je bedrijf of organisatie gedeeltelijk of zelfs volledig van eigen energie voorzien. 

 • Teveel opgewekte stroom verkoop je eenvoudig terug aan je energieleverancier. Zo levert de carport met zonnepanelen extra geld op. 
 • Een carport is vaak een visitekaartje. Het is het eerste wat mensen zien als ze je bezoeken. Bij GroenLeven vinden we uitstraling net zo belangrijk als functionaliteit. Daarom gebruiken we onopvallende, sterke en stabiele zonnepanelen. 
 • Dankzij 24/7 monitoring voorkomen we slijtage zorgen we voor een optimale werking jaren lang.
 • In Drachten staat ziekenhuis Nij Smellinghe. We voorzagen dit ziekenhuis van 9.000 zonnepanelen, waarvan er 5.500 in de zonnecarport zijn verwerkt. Dit levert het ziekenhuis jaarlijks ruim 30% van haar stroomverbruik op. 

Ben je nieuwsgierig hoeveel stroom jij kunt opwekken met zonnepanelen op je parkeerterrein? Maak een afspraak met een van onze adviseurs. Dan komen we naar je toe en laten we de mogelijkheden zien. 

Ja, ik wil graag meer weten over de mogelijkheden

Aantrekkelijke opties voor zonnecarport op parkeerterrein

Duizenden bedrijven en instellingen wekken dagelijks eigen stroom op met zonnepanelen van GroenLeven. Volg hun voorbeeld en laat een solar carport aanleggen. Dit verlaagt je energiekosten, verduurzaamt je onderneming en levert extra inkomsten op door het terugleveren van overbodige stroom. 

Zonnecarport op je parkeerterrein voor MKB en grootbedrijf: dit zijn de opties

 • Zonnecarport kopen
 • Parkeerterrein verhuren voor een zonnecarport

Koop je een zonnecarport van GroenLeven, dan nemen we al het werk uit handen. We helpen je met het aanvragen van subsidies en vergunningen, installeren de carport en personaliseren hem desgewenst met eigen kleuren en logo’s. Ook kunnen we de installatie voor je onderhouden. Daarvoor sluit je een voordelig onderhoudscontract af. Bezit je een parkeerterrein en wil je extra inkomsten genereren? Verhuur dan je terrein voor een zonnecarport. Dan hoef je niets te doen en ontvang je maandelijks een aantrekkelijke vergoeding per zonnepaneel. 

Subsidies voor zonnecarport op parkeerterrein in 2020

SDE subsidie maakt investeren in een zonnecarport aantrekkelijker dan ooit. SDE is een exploitatiesubsidie. Je ontvangt subsidie voor de duurzame energie die je opwekt. Dit is een basisbedrag en hoe later je aanvraagt, hoe lager dit bedrag is. Omdat groene energie steeds goedkoper wordt neemt het basisbedrag van de SDE regeling af. Daarom is dit hét moment om te investeren in een zakelijke carport.

Voordelen SDE subsidie voor zonnecarport:

 1. SDE biedt zekerheid. Wordt de subsidie toegekend, dan ben je de komende 15 jaar verzekerd van een vergoeding voor het opwekken van energie.
 2. De subsidie maakt het investeren in zakelijke zonnepanelen financieel extra aantrekkelijk. Je bespaart op de directe investering én je eigen energiekosten.
 3. Bij toekenning van SDE subsidie geldt het basisbedrag van het jaar van aanvraag.
 4. GroenLeven heeft veel ervaring in het aanvragen van SDE subsidie. We stemmen de biedingsstrategie volledig af op jouw situatie. Dit zorgt voor de meeste kans op succes en het hoogste basisbedrag.
 5. Met een zonnecarport met SDE subsidie wek je voordelig je eigen duurzame energie op. Dit is financieel aantrekkelijk en goed voor het milieu.

Zonnecarport op je parkeerterrein? Kies ook voor de marktleider

Een solar carport op je parkeerterrein is maatschappelijk en financieel aantrekkelijk. Samen leveren we een essentiële bijdrage aan de energietransitie. En er zijn meer voordelen. 

 • De investering in zonnepanelen verdien je snel terug en ze gaan tot 25 jaar mee. 
 • Bied klanten, bezoekers en medewerkers extra comfort met laadpalen. Dan vergroot je tegelijk je reputatie en duurzame uitstraling. 
 • Combineer een zonnecarport met elektrisch laden en maak je onderneming toekomstbestendig. 
 • Hoe groot of klein je parkeerterrein ook is, er zijn vrijwel altijd mogelijkheden voor zonnepanelen. We komen graag naar je toe en laten het zien. 
 • Je solar carport is functioneel én aantrekkelijk. Het oog wil tenslotte ook wat. 
 • Nuchter en eerlijk typeert onze Friese bedrijfscultuur. Je weet precies wat je aan ons hebt. 

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen met een zonnecarport op je parkeerterrein?

Je project is in vertrouwde handen bij de marktleider van Nederland. Neem contact op voor afspraak. We komen graag naar je toe en laten de mogelijkheden zien.

Ja, ik wil graag meer weten over een zonnecarport op mijn parkeerterrein
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens
Formulier beschermd door reCaptcha.