Zonnecarport vergunning:
dit zijn de regels

Nederland moet verduurzamen. In 2050 moet ons land praktisch energie- en CO2-neutraal zijn. Zonnepanelen zijn essentieel bij de energietransitie. We gebruiken de zon echter veel te weinig. Met een zonnecarport combineert u functionaliteit en duurzaamheid. U stalt voertuigen veilig en wekt tegelijk stroom op via geavanceerde zonnepanelen. Goed voor de portemonnee en goed voor het klimaat. Geïntegreerde laadpalen bieden extra service. Klanten, medewerkers en leveranciers kunnen meteen hun voertuig opladen. Een zonnecarport-vergunning krijgt u alleen niet zomaar. Bij het realiseren van een zonnecarport komt veel kijken. Zowel praktisch als juridisch. Werk daarom samen met GroenLeven, marktleider in grootschalige zonne-energie. Dan regelen we alles voor u en verdient u zorgeloos geld met de zon. Meer weten over de mogelijkheden van een zonnecarport op uw parkeerterrein? We komen graag naar u toe en laten de mogelijkheden zien. 

Ja, ik wil graag meer weten over de mogelijkheden

Waarom subsidie en vergunning voor zonnecarport aanvragen?

Europa wil in 2050 het eerste klimaatneutrale continent zijn. Om dat te bereiken moet het roer rigoureus om. Te beginnen bij de CO2-uitstoot, want die wil de EU al in 2030 met 50 tot 55 procent reduceren. De Nederlandse overheid heeft iedereen nodig om de klimaatdoelen te bereiken. Zo stimuleert de politiek het bedrijfsleven met interessante subsidies te investeren in duurzame energie. Dit maakt de aanschaf van een zonnecarport extra interessant. Met een zonnecarport bespaart u op energiekosten en voorziet u in uw eigen energiebehoefte of ontvangt u een vergoeding per jaar per hectare. Bij de vergunningaanvraag komt alleen veel kijken. En dit is niet uw core business als ondernemer. 

Verduurzaam onderneming met solar carport

Wij zijn GroenLeven, marktleider in grootschalige zonneprojecten. Sinds 2012 realiseerden we 800+ succesvol opgeleverde zonneparken en zonnedaken. Daardoor weten we precies hoe we snel en efficiënt een subsidieaanvraag voor uw zonnecarport indienen. En helpen u na toekenning met de subsidieaanvraag, ontwerp, installatie en onderhoud van de pv-installatie. Wilt u ook geld verdienen en besparen met een zonnecarport? Neem nu contact op en informeer naar de mogelijkheden. 

Ja, ik wil graag contact met GroenLeven

Wat maakt vergunningsaanvraag voor zonnecarport complex?

De overheid kent niet automatisch een vergunning toe voor een zonnecarport. Het beleid verschilt per provincie en gemeente. Bij het beoordelen van de vergunningsaanvraag speelt de locatie een belangrijke rol. Past de zonnecarport in de omgeving? De gemeente bepaalt of een locatie geschikt is. Na het verlenen van de vergunning starten we met het realiseren van de zonnecarport. GroenLeven heeft veel ervaring met vergunningaanvragen voor grootschalige zonneprojecten. Dit garandeert een efficiënte procedure en voorkomt eventuele vertraging. Meer weten over de mogelijkheden van een zonnecarport op uw parkeerterrein? We komen graag naar u toe en laten de mogelijkheden zien. 

Ja, ik wil graag meer weten over de mogelijkheden

Van vergunningaanvraag tot realisatie zonnecarport: wij regelen alles

GroenLeven is de Nederlandse marktleider in grootschalige energieprojecten. Honderden bedrijven en instellingen wekken dagelijks hun eigen stroom op met onze zonneweides, zonneparken, drijvende zonneparken en zonnedaken. 

Profiteer ook van de kracht van de zon met een innovatieve zonnecarport van GroenLeven. Dan regelen we alles voor u, waaronder de subsidie- en vergunningsaanvraag. 

Zonnecarport voor MKB en grootbedrijf, dit zijn de opties:

  • Zonnecarport kopen
  • Parkeerplaats verhuren voor zonnecarport

Exploiteert u een parkeerplaats, dan kunt u een zonnecarport kopen. We regelen alles. Van de subsidieaanvraag tot en met de realisatie en onderhoud en monitoring. Een parkeerterrein of ongebruikte grond verhuren voor een zonnecarport kan ook. U loopt geen enkel risico en profiteert van een aantrekkelijke vergoeding per zonnepaneel. Geld verdienen met de zon was nog nooit zo eenvoudig. 

Ja, ik wil graag meer informatie

SDE subsidie maakt investering in zonnecarport extra aantrekkelijk

De overheid stimuleert ondernemers met subsidies te investeren in duurzame energie. Een van de belangrijkste regelingen is de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Deze SDE subsidie geeft zekerheid en bespaart direct geld. Op de aanschaf van de zonne-installatie en uw dagelijkse energiekosten. SDE subsidie werkt met een basisbedrag en variërend bedrag per opgewekte kWh groene stroom. Het basisbedrag neemt elk jaar af. Daarom is dit hét moment om te investeren in een zonnecarport. We vertellen u graag alles over de mogelijkheden en kansen. 

Realiseer zonnecarport met vergunning bij GroenLeven

Lever een essentiële bijdrage aan de energietransitie met een zonnecarport van GroenLeven. We regelen alles voor u: van vergunningsaanvraag tot installatie en van financiering tot onderhoud. 

  • Hoe groot of klein uw parkeerplaats of bedrijfsterrein ook is, er is vrijwel altijd een mogelijkheid voor een zonnecarport. 
  • Mogelijk om een zonnecarport te kopen of uw parkeerplaats te verhuren.
  • De investering in zonnepanelen verdient u snel terug, terwijl panelen tot wel 25 jaar mee gaan. U maakt snel winst. 
  • GroenLeven staat voor zekerheid, kwaliteit en ervaring. En zijn ISO gecertificeerd voor kwaliteit (ISO 9001) en milieu (ISO 14001).

Meer weten over een zonnecarport met vergunning?

We komen graag naar u toe en bespreken de mogelijkheden voor uw organisatie.

Ja, ik wil meer weten over een zonnecarport op mijn parkeerplaats
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens
Formulier beschermd door reCaptcha.