Zonnedak:
energieneutraal ondernemen met zonnepanelen

Geld verdienen met verduurzaming? Het kan met een zonnedak. Met zonnepanelen op uw bedrijfsdak, bedrijfspand, school, distributiecentrum of staldak wekt u uw eigen energie op. Bovendien genereert u extra inkomsten door overbodige energie terug te verkopen aan uw energieleverancier. Toch liggen er op het overgrote deel van de Nederlandse bedrijfsdaken nu geen zonnepanelen. Zakelijk zonnepanelen aanleggen lijkt ingewikkeld. Het tegendeel is waar. GroenLeven neemt alle werkzaamheden uit handen en u komt in aanmerking voor interessante subsidies. Daardoor loopt het rendement op. Een zonnedak is goed voor het milieu, uw portemonnee en de uitstraling van uw onderneming. Meer weten over een zonnedak op uw bedrijfspand of stallen? We komen graag naar u toe en laten de mogelijkheden zien. 

Ja, ik wil graag meer weten over de mogelijkheden van een zonnedak

Zonnedak maakt energiebron van de zon

Nederland ligt vol met ongebruikte daken. Op scholen, boerenstallen in de landbouw, bedrijfspanden etc. Veel van deze daken zijn geschikt voor een zonnedak. Met een zonnedak transformeert u uw bedrijfsdak of staldaken eenvoudig tot een zonne-energie centrale. Dit levert talloze voordelen op. 

Voordelen zonnedak voor uw onderneming:

 • Bespaar op energiekosten
 • Verdient u investering snel terug 
 • Wekt uw eigen duurzame energie op
 • Profiteer van aantrekkelijke subsidie
 • Geeft uw bedrijf een duurzame uitstraling
 • Vergroot inkomsten met terugleveren stroom

Wij zijn GroenLeven, de Nederlandse marktleider in zonne-energie. Sinds onze oprichting in 2012 leverden we 800+ succesvolle zonneparken op. Realiseerden we het grootste drijvende zonnepark van Europa. En werden we vaste partner van o.a. Agrifirm en FrieslandCampina. Met een zonnedak van GroenLeven bespaart én verdient u geld. Informeer nu naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op uw stallen, bedrijfspand of school. Dan komen we graag naar u toe en laten de mogelijkheden zien.

Ja, ik wil graag meer informatie

Zonne-installatie kopen, leasen of huren voor zonnedak

Bij GroenLeven kunt u op verschillende manieren een zonnedak realiseren. Dit zijn de opties: 

Wilt u voordelig en gesubsidieerd profiteren van de zon? Koop of lease dan zonnepanelen voor een zonnedak. Wij regelen alles voor u. Voor leasen heeft u geen onderpand of eigen vermogen nodig. Na afloop van het contract is het zonnedak volledig van u. Staldaken of bedrijfsdaken verhuren voor een zonnedak kan ook. U loopt geen enkel risico en ontvangt elke maand een interessante vergoeding per zonnepaneel. Geld verdienen met de zon was nog nooit zo eenvoudig. 

Ja, ik wil graag profiteren van de zon

Rendement zonnedak

Met een zonnedak bespaart en verdient u geld. U bespaart de dagelijkse energiekosten. In veel gevallen kunt u uw bedrijf energieneutraal of zelfs energiepositief maken. Verdienen doet u door teveel opgewekte stroom terug te verkopen aan de energieleverancier. U verdient de investering snel terug. De overheid maakt met subsidies investeren in duurzame energie extra interessant. Zo krijgt u met SDE subsidie 15 jaar lang een tegemoetkoming in de groene stroom die u opwekt. Een zonnedak met SDE subsidie biedt zekerheid en garandeert een jaarlijkse bijdrage van de overheid. Daarom is dit hét moment om te investeren in een zonnedak. Het rendement van zonnepanelen op een zonnedak is afhankelijk van het oppervlakte en de ligging. Op een middelgroot bedrijfspand passen zo 2.000 zonnepanelen. Die leveren een jaarlijkse CO2-reductie op van van 200.000 kg. Dit kunt u vergelijken met zo’n 1.350 keer op en neer rijden naar Parijs. 

Plaatsing zonnedak onderzoeken met dakcheck

Op het overgrote deel van de Nederlandse bedrijfsdaken van grote bedrijven en MKB'ers liggen nu geen zonnepanelen. Dit betekent niet dat ze hier automatisch geïnstalleerd kunnen worden. Er zijn namelijk vaak technische uitdagingen. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden en kansen van een zonnedak voor uw bedrijf? Dan voeren we als een van de eerste dingen een uitvoerige dakcheck uit. Hierin kijken we uitvoerig naar de kwaliteit van de dakconstructie. Uw bedrijfsdak moet het gewicht van de zonnestroom-installatie en zonnepanelen aankunnen. De gewichtstoename varieert bij een schuin dak tussen de 11 kg en 14 kg per m2. Bij een plat dak schommelt dit tussen 15 kg en 20 kg per m2. Een onafhankelijk expert onderzoekt de dakbelasting en geeft pas akkoord als alles veilig is. 

Aantal zonnepanelen op een zonnedak

Het aantal zonnepanelen dat op een zonnedak past verschilt per situatie. Dit is onder ander afhankelijk van het soort dak, de ligging en zijn draagkracht. Ook zijn er altijd vrije zones, dakranden en afvoerpijpen waar we ruimte omheen laten. Voor elk geschikt dak maken we een uitvoerig plan. Wilt u een grove indicatie van het aantal zonnepanelen op uw zonnedak? Deel dan het geschikte dakoppervlak door 2. Dan krijgt u een aardig beeld van het potentieel. 

Daarom kiezen voor een zonnedak van GroenLeven

Een zonnedak van GroenLeven bespaart geld en zorgt voor extra inkomsten. En er zijn meer voordelen om nu te investeren in zonne-energie. 

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper en beter. Daardoor stijgt het rendement en verdient u uw investering snel terug.
 • GroenLeven is koploper in de duurzaamheidsambitie. Als marktleider leveren we de hoogste kwaliteit en komen we onze beloftes na. Altijd. 
 • GroenLeven heeft meer dan 800 grootschalige zonnedaken gerealiseerd. Profiteer van onze ervaring.
 • Dankzij SDE subsidie is investeren in een zonnedak interessanter dan ooit. 
 • Zonnepanelen verdient u in 7 jaar terug, terwijl ze wel 25 jaar mee gaan. 
 • Koop of lease zonnepanelen. Of verhuur uw bedrijfsdak voor een vaste vergoeding per zonnepaneel. De mogelijkheden zijn legio. 
 • GroenLeven is veilig en ISO gecertificeerd voor kwaliteit (ISO 9001) en milieu (ISO 14001). 
 • Werk samen met de marktleider in zonne-energie. We weten wat werkt en daar plukt u de vruchten van. Elke dag opnieuw. 

Verdien ook geld met een zonnedak 

Wilt u uw bedrijf verduurzamen, maar weet u niet hoe? Werk dan samen met GroenLeven. Dan nemen we al het werk uit handen en kiest u voor zekerheid, kwaliteit en ervaring. Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen Zonnedak

Wat maakt een dak geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen?
Hoe wordt mijn dak geanalyseerd?
Hoeveel zonnepanelen kunnen er op mijn dak?
Wanneer heb ik recht op het aanvragen van SDE-subsidie?
Heeft een zonnedak ook onderhoud nodig?
Verzekeringen en calamiteiten
Ja, ik wil meer weten over zonnepanelen op mijn dak
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens
Formulier beschermd door reCaptcha.