Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

Zonnedak op school:
genereer extra inkomsten met zonnepanelen

Nederland staat vol met lege schooldaken. Met een zonnedak op een schoolgebouw wek je duurzame energie op en bespaar je energiekosten. Dit is goed voor het milieu en je portemonnee. Het klimaat verslechtert in hoog tempo. Als we nu niets doen wordt deze ontwikkeling onbeheersbaar. Gelukkig kunnen we nog ingrijpen, maar dan moeten we wel rigoureus overstappen op duurzame energie. Bijvoorbeeld met zonnepanelen. Dit gebeurt alleen nog veel te weinig. Op 90% van de bedrijfsdaken van grote ondernemingen liggen nu geen zonnepanelen. Voor schoolgebouwen is het beeld hetzelfde. Dit is een gemiste kans, want met een zonnedak op school sla je 2 vliegen in één klap. Je bespaart energiekosten en je verduurzaamt de organisatie. De vraag is alleen: hoe pak je dit aan? 

Zonnepanelen op school goed voor klimaat en portemonnee

Wij zijn GroenLeven, marktleider in zonne-energie. We helpen je met het realiseren van een zonnedak op je schoolgebouw. Daarbij nemen we al het werk uit handen: van subsidie- en vergunningsaanvraag tot installatie, onderhoud en 24/7 monitoring. Alles is geregeld en je hebt er geen omkijken naar. Wil je ook je onderwijsinstelling verduurzamen en geld verdienen met zonne-energie? Laat dan een zonnedak aanleggen op je schoolgebouw. Dat is goed voor het milieu, je portemonnee en je groene uitstraling. We komen graag naar je toe en laten de mogelijkheden zien. 

Ja, ik wil graag meer weten over de mogelijkheden

Zonnedak maakt energiebron van de zon

Nederland staat voor een ongekende energietransitie. Als het aan de overheid ligt is ons land in 2050 energie- en CO2-neutraal. Dit lukt alleen als we overstappen op duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie. Nederland ligt vol met ongebruikte daken. Bijvoorbeeld op boerenstallen, bedrijfspanden en schoolgebouwen. Veel van deze daken lenen zich voor een zonnedak. De stap om zelf een zonnedak te realiseren blijkt echter vaak te groot. Daarom nemen we bij GroenLeven al het werk uit handen. Een zonnedak transformeert het dak van je school tot een volwaardige zonne-installatie. Dit levert diverse voordelen op. 

Voordelen zonnedak op schoolgebouw:

 • Bespaar op energiekosten
 • Verduurzaam je schoolgebouw
 • Verdien de investering in 7 jaar terug 
 • Vergroot inkomsten met terugleveren stroom
 • Betrek leerlingen intensief bij verduurzaming
 • Kies voor zonnepanelen kopen of leasen of het dak verhuren
 • Verlaag de investering aanzienlijk met SDE subsidie 

Een zonnedak levert je school geld op en is goed voor het milieu. Verduurzaam ook je organisatie en informeer naar de mogelijkheden. We komen graag naar je toe en laten de mogelijkheden zien.

Ja, ik kom graag meer te weten

Zonne-installatie kopen of leasen voor zonnedak

Een zonnedak zonder zorgen. Dat is de belofte van GroenLeven. Dit begint al bij de financiering. Je kunt namelijk op verschillende manieren een zonnedak realiseren op je schoolgebouw. Dit zijn de opties: 

 • Zonne-installatie kopen voor zonnedak
 • Zonnepanelen leasen voor een zonnedak op school
 • Het schooldak verhuren

Bij alle opties nemen we de werkzaamheden uit handen. Wil je risicoloos geld verdienen met zonne-energie? Verhuur dan je schooldak. Dan leggen we een zonne-installatie aan en ontvang je jaarlijks een interessante vergoeding per zonnepaneel. Een zonne-installatie voor je schooldak kun je ook kopen leasen. Voor leasen is geen onderpand of eigen vermogen nodig. Je betaalt slechts een laag maandbedrag en de opbrengsten zijn voor de organisatie. Dit is een aantrekkelijk vooruitzicht. De investering verdien je namelijk in 7 jaar terug, terwijl ze minimaal 25 jaar meegaan. Je maakt al snel winst. 

Ja, ik wil graag meer weten over zonnepanelen voor mijn school

SDE subsidie maakt investeren in zonnedak extra aantrekkelijk

Energieneutraal worden lukt alleen als we massaal overstappen op duurzame energie. Daarom stimuleert de overheid organisaties met interessante subsidies, waarvan SDE de belangrijkste. Met SDE subsidie bespaar en verdien je geld. Je krijgt namelijk over een periode van 15 jaar een vergoeding voor de duurzame energie die je opwekt. Dit biedt zekerheid, verlaagt de investering in een zonne-installatie en bespaart elke dag energiekosten. SDE subsidie werkt met een basis- en variërend bedrag. De subsidie is aan het dalen. Wacht daarom niet en informeer nu naar de mogelijkheden voor een zonnedak met SDE subsidie op school. Je hebt er elke dag profijt van. 

Zonnepanelen op jouw school? Laat de zon voor je werken 

Zonne-energie zit sterk in de lift. En terecht, want energie opwekken met zonnepanelen is economisch en ecologisch aantrekkelijk. GroenLeven maakt geld verdienen met je schooldak eenvoudig en toegankelijk. En er zijn meer voordelen. 

 • Bespaar geld en genereer extra inkomsten. 
 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper en beter. Daardoor stijgt het rendement en verdien je de investering al in 7 jaar terug, terwijl panelen minimaal 25 jaar meegaan.
 • SDE subsidie biedt zekerheid en maakt investeren aantrekkelijker dan ooit. 
 • Zonder extra vermogen of onderpand geld verdienen met de zon? Kies dan voor zonnepanelen leasen. Na afloop van het contract ben je 100% eigenaar. 
 • Je schooldak verhuren kan ook. Dan ontvang je elke maand een interessante vergoeding per zonnepaneel. En heb je geen omkijken naar het zonnedak. 
 • GroenLeven werkt veilig, professioneel en duurzaam. Dat zeggen we niet alleen, maar maken we ook waar. Zo zijn we o.a. ISO-gecertificeerd voor kwaliteit (ISO 9001) en milieu (ISO 14001). 
 • GroenLeven is koploper in de duurzaamheidsambitie. Zo hebben we meer dan 800 grootschalige daken gerealiseerd. Als marktleider leveren we sinds 2012 de hoogste kwaliteit en komen we onze beloftes na. Altijd. 

Verdien ook geld met een zonnedak op je school 

Wil je ook je school verduurzamen, maar weet je niet hoe? Laat zonnepanelen op je schooldak aanleggen door GroenLeven. We nemen al het werk uit handen en bezorgen je aantrekkelijke extra inkomsten. Informeer nu naar de mogelijkheden.

Ja, ik wil meer weten over zonnepanelen op mijn dak
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens