Zonnedak op school:
genereer extra inkomsten met zonnepanelen

Nederland staat vol met lege schooldaken. Met een zonnedak op een schoolgebouw wekt u duurzame energie op en bespaart u energiekosten. Dit is goed voor het milieu en uw portemonnee. Het klimaat verslechtert in hoog tempo. Als we nu niets doen wordt deze ontwikkeling onbeheersbaar. Gelukkig kunnen we nog ingrijpen, maar dan moeten we wel rigoureus overstappen op duurzame energie. Bijvoorbeeld met zonnepanelen. Dit gebeurt alleen nog veel te weinig. Op 90% van de bedrijfsdaken van grote ondernemingen liggen nu geen zonnepanelen. Voor schoolgebouwen is het beeld hetzelfde. Dit is een gemiste kans, want met een zonnedak op school slaat u 2 vliegen in één klap. U bespaart energiekosten en u verduurzaamt de organisatie. De vraag is alleen: hoe pakt u dit aan? 

Zonnepanelen op school goed voor klimaat en portemonnee

Wij zijn GroenLeven, marktleider in zonne-energie. We helpen u met het realiseren van een zonnedak op uw schoolgebouw. Daarbij nemen we al het werk uit handen: van subsidie- en vergunningsaanvraag tot installatie, onderhoud en 24/7 monitoring. Alles is geregeld en u hebt er geen omkijken naar. Wilt u ook uw onderwijsinstelling verduurzamen en geld verdienen met zonne-energie? Laat dan een zonnedak aanleggen op uw schoolgebouw. Dat is goed voor het milieu, uw portemonnee en uw groene uitstraling. We komen graag naar u toe en laten de mogelijkheden zien. 

Ja, ik wil graag meer weten over de mogelijkheden

Zonnedak maakt energiebron van de zon

Nederland staat voor een ongekende energietransitie. Als het aan de overheid ligt is ons land in 2050 energie- en CO2-neutraal. Dit lukt alleen als we overstappen op duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie. Nederland ligt vol met ongebruikte daken. Bijvoorbeeld op boerenstallen, bedrijfspanden en schoolgebouwen. Veel van deze daken lenen zich voor een zonnedak. De stap om zelf een zonnedak te realiseren blijkt echter vaak te groot. Daarom nemen we bij GroenLeven al het werk uit handen. Een zonnedak transformeert het dak van uw school tot een volwaardige zonne-installatie. Dit levert diverse voordelen op. 

Voordelen zonnedak op schoolgebouw:

 • Bespaar op energiekosten
 • Verduurzaam uw schoolgebouw
 • Verdien de investering in 7 jaar terug 
 • Vergroot inkomsten met terugleveren stroom
 • Betrek leerlingen intensief bij verduurzaming
 • Kies voor zonnepanelen kopen of leasen of het dak verhuren
 • Verlaag de investering aanzienlijk met SDE subsidie 

Een zonnedak levert uw school geld op en is goed voor het milieu. Verduurzaam ook uw organisatie en informeer naar de mogelijkheden. We komen graag naar u toe en laten de mogelijkheden zien.

Ja, ik kom graag meer te weten

Zonne-installatie kopen of leasen voor zonnedak

Een zonnedak zonder zorgen. Dat is de belofte van GroenLeven. Dit begint al bij de financiering. U kunt namelijk op verschillende manieren een zonnedak realiseren op uw schoolgebouw. Dit zijn de opties: 

 • Zonne-installatie kopen voor zonnedak
 • Zonnepanelen leasen voor een zonnedak op school
 • Het schooldak verhuren

Bij alle opties nemen we de werkzaamheden uit handen. Wilt u risicoloos geld verdienen met zonne-energie? Verhuur dan uw schooldak. Dan leggen we een zonne-installatie aan en ontvangt u jaarlijks een interessante vergoeding per zonnepaneel. Een zonne-installatie voor uw schooldak kunt u ook kopen leasen. Voor leasen is geen onderpand of eigen vermogen nodig. U betaalt slechts een laag maandbedrag en de opbrengsten zijn voor de organisatie. Dit is een aantrekkelijk vooruitzicht. De investering verdient u namelijk in 7 jaar terug, terwijl ze minimaal 25 jaar meegaan. U maakt al snel winst. 

Ja, ik wil graag meer weten over zonnepanelen voor mijn school

SDE subsidie maakt investeren in zonnedak extra aantrekkelijk

Energieneutraal worden lukt alleen als we massaal overstappen op duurzame energie. Daarom stimuleert de overheid organisaties met interessante subsidies, waarvan SDE de belangrijkste. Met SDE subsidie bespaart en verdient u geld. U krijgt namelijk over een periode van 15 jaar een vergoeding voor de duurzame energie die u opwekt. Dit biedt zekerheid, verlaagt de investering in een zonne-installatie en bespaart elke dag energiekosten. SDE subsidie werkt met een basis- en variërend bedrag. De subsidie is aan het dalen. Wacht daarom niet en informeer nu naar de mogelijkheden voor een zonnedak met SDE subsidie op uw school. U hebt er elke dag profijt van. 

Zonnepanelen op uw school? Laat de zon voor u werken 

Zonne-energie zit sterk in de lift. En terecht, want energie opwekken met zonnepanelen is economisch en ecologisch aantrekkelijk. GroenLeven maakt geld verdienen met uw schooldak eenvoudig en toegankelijk. En er zijn meer voordelen. 

 • Bespaar geld en genereer extra inkomsten. 
 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper en beter. Daardoor stijgt het rendement en verdient u de investering al in 7 jaar terug, terwijl panelen minimaal 25 jaar meegaan.
 • SDE subsidie biedt zekerheid en maakt investeren aantrekkelijker dan ooit. 
 • Zonder extra vermogen of onderpand geld verdienen met de zon? Kies dan voor zonnepanelen leasen. Na afloop van het contract bent u 100% eigenaar. 
 • Uw schooldak verhuren kan ook. Dan ontvangt u elke maand een interessante vergoeding per zonnepaneel. En heeft u geen omkijken naar het zonnedak. 
 • GroenLeven werkt veilig, professioneel en duurzaam. Dat zeggen we niet alleen, maar maken we ook waar. Zo zijn we o.a. ISO-gecertificeerd voor kwaliteit (ISO 9001) en milieu (ISO 14001). 
 • GroenLeven is koploper in de duurzaamheidsambitie. Zo hebben we meer dan 800 grootschalige daken gerealiseerd. Als marktleider leveren we sinds 2012 de hoogste kwaliteit en komen we onze beloftes na. Altijd. 

Verdien ook geld met een zonnedak op uw school 

Wilt u ook uw school verduurzamen, maar weet u niet hoe? Laat zonnepanelen op uw schooldak aanleggen door GroenLeven. We nemen al het werk uit handen en bezorgen u aantrekkelijke extra inkomsten. Informeer nu naar de mogelijkheden.

Ja, ik wil meer weten over zonnepanelen op mijn dak
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens
Formulier beschermd door reCaptcha.