Zonnedak op staldak:
wek energie op met uw stallen

Nederland moet verduurzamen. De wereld warmt op en CO2-uitstoot vormt een steeds groter gevaar voor het klimaat. Als agrariër kunt u hier wat aan doen. Maak van uw staldak een zonnedak. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee. De zon komt elke dag voor niets op en is een gigantische energiebron. We doen er alleen nog veel te weinig mee. Zo liggen er op 90% van de Nederlandse bedrijfsdaken nog geen zonnepanelen. Dat is een gemiste kans. Want met een zonnedak op uw stallen verduurzaamt u uw onderneming, verbetert u het milieu en verdient u geld met zonne-energie. GroenLeven regelt alles. Meer weten over een zonnedak op uw staldak? We komen graag naar u toe en laten de mogelijkheden zien. 

Ja, ik wil graag meer weten over zonnepanelen op mijn staldak

Zonnepanelen maken van staldak energiecentrale 

Nederland ligt vol met ongebruikte daken. Als we de helft van alle ongebruikte grootschalige daken bedekken met zonnepanelen leveren ze genoeg stroom op voor al onze huishoudens. En hoeven we geen vruchtbare landbouwgrond op te offeren voor zonne-installaties. De vraag is alleen: hoe krijgen we dit voor elkaar? Als agrariër kunt u een grote bijdrage leveren aan de essentiële energietransitie. Laat de daken van uw stallen transformeren tot zonnestroomcentrales. Dat levert verschillende voordelen op. 

Voordelen zonnedak op uw stallen:

 • Bespaar op energiekosten
 • Verdien uw investering snel terug 
 • Wek uw eigen duurzame energie op
 • Geef uw bedrijf een duurzame uitstraling
 • Vergroot inkomsten met terugleveren stroom
 • Profiteer 15 jaar van interessante SDE subsidie 
 • Kies voor zonnepanelen kopen, leasen of uw dak verhuren

Een zonnedak is goed voor uw onderneming, uw inkomsten en het milieu. Zullen we samen de wereld verduurzamen? 

Geef staldaken dubbelfunctie met zonnepanelen

Wij zijn GroenLeven, marktleider in in zonne-energie. We zijn de vaste partner van FrieslandCampina en Agrifirm. Leverden sinds onze oprichting in 800+ succesvolle zonneprojecten op. En zijn verantwoordelijk voor het grootste drijvende zonnepark van Europa. Bij GroenLeven denken we vanuit dubbelfuncties. Met zonnepanelen op staldaken profiteert u elke dag van de zon. En daar hoeft u niet voor te doen, want wij regelen alles voor u. Informeer nu naar de mogelijkheden. We komen graag naar u toe en laten de mogelijkheden zien.

Ja, ik kom graag meer te weten over de mogelijkheden

Zonne-installatie kopen of leasen voor zonnedak op stallen

Bij GroenLeven kunt u op 3 manieren geld verdienen met zonnedaken op uw stallen. Dit zijn de opties: 

 • Dak verhuren voor een zonnepanelen
 • Zonne-installatie kopen voor zonnedak
 • Zonnepanelen leasen voor een zonnedak

Staldaken verhuren voor zonnepanelen is eenvoudig en risicoloos. Wij regelen de zonne-installatie en u profiteert jaarlijks van een aantrekkelijke vergoeding per zonnepaneel. 

Een zonnedak kopen kan uiteraard ook. U verdient de investering in 7 jaar terug. Daarna maakt u winst en zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee. Ook bij deze optie nemen we al het werk uit handen. Van dakscan en subsidieaanvraag tot installatie en onderhoud. 

Een derde mogelijkheid is zonnepanelen leasen. Kiest u voor leasen, dan zijn de panelen na afloop van het contract van u. 

Voor welke optie u ook kiest, wij regelen alles. Van het aanvragen van vergunningen en subsidies, onderhoud en monitoring 24/7. Dat is de zekerheid van GroenLeven.  

Ja, ik wil graag meer weten over kopen, leasen of mijn staldakverhuren

Interessante rendementen met zonnedak

Een zonnedak bespaart geld en levert extra inkomsten op. Besparen doet u elke dag op uw energiekosten. Met de opgewekte energie voorziet u meteen uw onderneming van stroom. Zo kunt u in veel gevallen energieneutraal of zelfs energiepositief boeren. Teveel opgewekte stroom verkoopt u terug aan uw energieleverancier. Ook heeft uw recht op subsidies voor het opwekken van duurzame energie. Met de SDE subsidie is dit zelfs 15 jaar. Door de besparingen en inkomsten loopt uw rendement op. U verdient de investering in een zonnedak kortom snel terug. Hoe groot uw rendement op het zonnedak is hangt af van de oppervlakte en de ligging. Bekijk hier cases van collega-agrariërs die interessante rendementen behalen.  

Plaatsing zonnedak op stallen gebeurt goed en grondig 

Kiest u voor GroenLeven, dan kiest u voor kwaliteit, zekerheid en ervaring. Zo zijn we als een van de enigen in Nederland ISO gecertificeerd voor kwaliteit (ISO 9001) en milieu (ISO 14001). Onze grondige aanpak ziet u terug tijdens de hele realisatieprocedure. Zo beginnen we altijd met een uitvoerige dakcheck. Hierin onderzoeken we de kwaliteit en belastbaarheid van de dakconstructie. Ook maken we duidelijke afspraken, houden we u constant op de hoogte van de voortgang en werken we het zonnedak perfect af.

SDE subsidie maakt zonnepanelen op staldak extra interessant

Zonne-energie wordt de norm. De overheid wakkert de transitie aan met aantrekkelijke subsidies voor ondernemers. De belangrijkste is SDE subsidie. Met SDE subsidie ontvangt u vergoeding voor de duurzame stroom die u opwekt. De tegemoetkoming verlaagt de investering in een zonnedak. En met zonnepanelen bespaart u dagelijks op uw energiekosten. U ‘verdient’ dus dubbel. Daarom is dit hét moment om uw stallen te transformeren in een zonnedak. 

Voordelen SDE subsidie voor een zonnedak:

 • Beschikt de komende 15 jaar over een vergoeding voor het opwekken van zonne-energie.
 • SDE werkt met een basisbedrag, dat elk jaar lager wordt. Vraag daarom nu subsidie aan.
 • Bespaar op directe investering én op de dagelijkse energiekosten.
 • GroenLeven vergroot de kans op subsidietoewijzing en een hoger basisbedrag.
 • Verduurzaamt u uw bedrijfsvoering en uitstraling. 

Daarom zonnedak op uw staldak

Een zonnedak op staldaken bespaart geld en zorgt voor extra inkomsten. En er zijn meer redenen om nu te investeren in zonne-energie. 

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper en beter. Daardoor stijgt het rendement en verdient u de investering nog sneller terug.
 • Profiteer van de kennis, ervaring en betrouwbaarheid van de marktleider in zonne-energie. 
 • Zonnepanelen verdient u in 7 jaar terug, terwijl ze minimaal 25 jaar meegaan.
 • Verhuur uw bedrijfsdak en ontvang elk jaar een structurele vergoeding per zonnepaneel. U hebt er geen omkijken naar en loopt geen enkel risico. 
 • GroenLeven regelt alles. Van aanvragen van subsidie tot installatie, onderhoud en monitoring. 

Vergroot u inkomsten met een zonnedak op uw staldak 

Verduurzaam uw onderneming en verdien geld met de zon. Een zonnedak op uw staldak maakt het mogelijk en GroenLeven regelt alles. Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden. We komen graag naar u toe en laten de mogelijkheden zien. 

Ja, ik wil meer weten over zonnepanelen op mijn dak
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens
Formulier beschermd door reCaptcha.