Zonnedak voor MKB: onderneem
duurzaam met eigen energie

Geld verdienen met verduurzaming? Het kan met een zonnedak voor het MKB. De wereld warmt op en we stoten te veel CO2 uit. Met zonnepanelen op uw bedrijfsdak helpt u deze ontwikkelingen af te remmen. En genereert u extra inkomsten. Nederland staat voor een essentiële energietransitie. In 2050 moet ons land praktisch CO2-neutraal zijn. Dit lukt ons alleen door rigoureus te investeren in duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie. De zon raakt niet op. Toch zetten we hem nog veel te weinig in. Met een zonnedak voor MKB verduurzaamt u eenvoudig uw onderneming. Dit is goed voor het klimaat, uw portemonnee en uw duurzame uitstraling. Bovendien heeft u er geen omkijken naar, want GroenLeven regelt alles. Wilt u samen met ons de wereld verduurzamen en geld verdienen met de zon? Maak dan een afspraak. We komen graag naar u toe en laten de mogelijkheden van een zonnedak voor uw MKB-bedrijf zien. 

Ja, ik wil graag meer weten over de mogelijkheden

Zonnedak interessante energiebron voor MKB 

Ondernemers voelen steeds meer de noodzaak om te verduurzamen. De stap van willen naar doén blijkt echter groot. Zo liggen er nu op meer dan 90 procent van de Nederlandse bedrijfsdaken groter dan 1.500 m2 geen zonnepanelen. Bedekken we de helft ervan met zonnepanelen, dan levert dat voldoende elektriciteit op voor alle Nederlandse huishoudens. Als MKB’er kunt u het verschil maken. Een zonnedak transformeert uw bedrijfsdak tot een hoogwaardige zonne-energie centrale. Dit heeft diverse voordelen. 

Voordelen van een zonnedak op uw bedrijfspand:

 • Bespaar op energiekosten
 • Wek uw eigen duurzame energie op
 • Geef uw bedrijf een duurzame uitstraling
 • Vergroot inkomsten met terugleveren stroom
 • Kies voor zonnepanelen huren, kopen of leasen
 • Maak na 7 jaar winst, terwijl panelen minimaal 25 jaar meegaan
 • Verzekert u van extra inkomsten dankzij aantrekkelijke subsidies

Staan zonnepanelen al lang op uw todo-lijstje, maar liggen ze er nog steeds niet? Werk dan samen met GroenLeven. We nemen al het werk uit handen en laten de zon voor u werken. Zo verdient u geld, verduurzaamt u uw onderneming en verbetert u het milieu. Informeer naar de mogelijkheden voor een zonnedak op uw bedrijfspand. We brengen de mogelijkheden graag in kaart.

Ja, ik wil graag meer weten

Zonne-installatie kopen, leasen of huren voor zonnedak

Met 800+ succesvol opgeleverde zonneparken is GroenLeven marktleider in zonne-energie. We weten precies hoe we snel en efficiënt een zonnedak realiseren. En nemen al het werk uit handen. Van de subsidieaanvraag tot de installatie en van onderhoud tot optimalisatie. 

Wilt u als MKB-bedrijf een zonnedak realiseren? Dan kan dit op 3 manieren:

 1. Zonne-installatie kopen voor zonnedak
 2. Bedrijfstak verhuren voor zonnepanelen
 3. Zonnepanelen leasen voor een zonnedak

Koopt u een zonne-installatie voor uw bedrijfspand, dan regelen we alles voor u. De investering verdient u in zo’n 7 jaar terug en zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee. U maakt dus razendsnel winst. 

Zonnepanelen leasen voor een zonnedak kan ook. Dit kan zonder onderpand of eigen investering. Voor een vast laag maandbedrag realiseren we de installatie en bespaart u elke dag geld met de zon. Na de looptijd bent u volledig eigenaar van het zonnedak.

Uw bedrijfsdak verhuren is een derde interessante optie. U hoeft niets te doen en ontvangt elke maand een aantrekkelijke vergoeding per zonnepaneel. Extra inkomsten genereren met uw bedrijfsdak was nog nooit zo makkelijk. 

Ja, ik wil graag meer informatie

Zonnedak voor MKB levert mooi rendement op

Met een zonnedak op uw bedrijfspand bespaart en verdient u geld. Door zelf opgewekte stroom bespaart u op uw energiekosten. En voorziet u uw bedrijfspand of fabriek in veel gevallen zelfs volledig van eigen energie. Geld verdient u door teveel opgewekte stroom terug te verkopen aan uw energieleverancier. Bovendien subsidieert de overheid groen opgewekte energie. Op deze manier verdient u uw investering snel terug.

SDE subsidie maakt investeren in zonnedak extra aantrekkelijk

Zonne-energie wordt de norm. De overheid stimuleert ondernemers met subsidiemaatregelen te investeren in duurzame energie. De belangrijkste is SDE subsidie. De regeling werkt met een basisbedrag en een variërend deel. Omdat groene energie steeds goedkoper wordt neemt het basisbedrag jaarlijks af. Investeer daarom nu als MKB-bedrijf in een zonnedak. 

Voordelen SDE subsidie voor het MKB:

 1. Profiteer 15 jaar van een vergoeding voor het opwekken van duurzame energie.
 2. Het basisbedrag van de SDE subsidie neemt elk jaar af. Vraag hem daarom nu aan.
 3. Bespaar op de directe investering in het zonnedak én op uw dagelijkse energiekosten.
 4. Verduurzaam uw bedrijfsvoering en uitstraling. 
 5. Vergroot met GroenLeven de kans op toewijzing van SDE subsidie en een hoger basisbedrag.

Daarom zonnedak voor MKB van GroenLeven

Een zonnedak van GroenLeven bespaart geld en zorgt voor extra inkomsten. En er zijn meer voordelen om nu te investeren in zonne-energie. 

 • GroenLeven is koploper in de duurzaamheidsambitie. U profiteert van onze kennis, ervaring en voorsprong. 
 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper en beter. Bovendien kunt u subsidie aanvragen. Daardoor stijgt het rendement en is de investering nog aantrekkelijker..
 • Een zonnedak verdient u in 7 jaar terug, terwijl zonnepanelen minimaal 25 jaar meegaan. U maakt al heel snel winst. 
 • Betaal uw zonnedak direct of kies voor zonnepanelen leasen.
 • Risicoloos geld verdienen met de zon? Verhuur dan uw bedrijfsdak voor een interessante vergoeding per zonnepaneel. U hebt er geen omkijken naar. 
 • Werk samen met de marktleider in zonne-energie. We werken veilig en duurzaam en zijn ISO gecertificeerd voor kwaliteit (ISO 9001) en milieu (ISO 14001). 

Verdien ook geld met een zonnedak van GroenLeven

Onderneem ook duurzaam met een zonnedak voor het MKB. Dan verdient u zonder zorgen geld met de zon. Elke dag opnieuw.

Ja, ik wil meer weten over zonnepanelen op mijn dak
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens
Formulier beschermd door reCaptcha.